Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Toppositie voor VAUDE bij duurzame consumentenportal Rank a Brand

Toppositie voor VAUDE bij duurzame consumentenportal Rank a BrandBij de Outdoor-Ranking 2019 van het internationale vergelijkingsportal Rank a Brand heeft VAUDE de hoogste score en daarmee de 1e plaats bereikt. In het kader van de ranking werden 14 outdoor-merken aan de hand van een vragenlijst met betrekking tot klimaatbescherming, milieubescherming en eerlijke arbeidsomstandigheden onderzocht. VAUDE bewijst in alle segmenten een hoog engagement en komt er in de ranking als beste uit. "VAUDE zet de standaard", aldus het rapport van Rank a Brand. "Met deze schitterende score zijn wij ontzettend blij en vooral omdat Rank a Brand het bewustzijn van de eindgebruiker aanscherpt en een leidraad biedt. Steeds meer mensen willen weten onder welke omstandigheden producten worden geproduceerd voordat ze deze kopen. Daartoe levert Rank a Brand een belangrijke bijdrage", aldus Antje von Dewitz, CEO VAUDE.

De outdoor-branche staat voor een nauwe relatie met de natuur. Rank a Brand heeft daarom de gelegenheid genomen om na te vragen hoe milieuvriendelijk en eerlijk de individuele fabrikanten daadwerkelijk produceren. Aan de hand van een specifieke vragenlijst werden 14 outdoor-merken geanalyseerd, vergeleken en van een score voorzien. Begin april werden de resultaten van de gekeurde merken in de vorm van vergelijkbare rankings gepubliceerd.

Als enige merk ontvangt VAUDE het hoogste label A, wat betekent dat aan minstens 75% van de criteria werd voldaan. Hoogste score behaalt VAUDE bijv. bij klimaatbescherming, bij de milieuvriendelijke productie en bij eerlijke arbeidsomstandigheden in de supply chain. Er werd ook benadrukt dat VAUDE als één van de weinige merken een CO2-voetafdruk publiceert.

In het rapport van Rank a Brand staat: "VAUDE ontvangt een A-label score. Outdoor- en sportkleding zoals jacks of broeken van VAUDE prijzen we als 'zeer aan te bevelen' aan. Op het gebied van klimaatbescherming scoort VAUDE door het gebruik van vernieuwbare energie zeer hoog. Ook bij milieubescherming komt VAUDE er goed uit, want het productievolume bestaat uit milieuvriendelijke materialen en/of is bluesign® gecertificeerd. Als lid van Fair Wear Foundation zet VAUDE zich actief in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden bij de toeleveranciers en rapporteert transparant over de resultaten."

Rank a Brand
Dit onafhankelijke, internationale vergelijkingsplatform onderzoekt producten van verschillende branches op hun transparantie met betrekking tot duurzaamheid. Doel is om uit te vinden hoe verantwoordelijk fabrikanten met natuurlijke hulpbronnen omgaan. Daarnaast onderzoekt het platform in hoeverre sociale misstanden, in het bijzonder in opkomende en ontwikkelingslanden, gedurende de productie en handel worden tegengegaan. De ranking wordt in vijf labelniveaus weergegeven: A, B, C, D en E. Voor een A-Label score moet bijv. aan minstens 75% van de criteria worden voldaan. Het doel van Rank a Brand is om bewustwording te creëren: Méér zakelijke verantwoording en transparantie bij merkfabrikanten. Méér kennis over duurzaamheid en hun invloedrijke kracht bij consumenten.

Verdere informatie:
https://rankabrand.nl/
https://rankabrand.nl/sport-outdoormode/Vaude

VAUDE duurzaamheidsrapport:
https://csr-report.vaude.com/

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.