Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Croz Alpin-serie in nieuw concept en stijlvolle look

VAUDE Croz Alpin-serie in nieuw concept en stijlvolle lookGewaagde kleurstelling toont de fris herziene Croz-serie van VAUDE. De alpine-gerichte kledinglijn biedt met technisch 3-laags jack, windbreaker, hybride softshell en robuuste alpine-broek een zeer functioneel set voor ambitieuze bergbeklimmers. Kleine pakmaat en laag gewicht spreken net zo voor de juiste keuze als het opvallende ontwerp, de zeer sportieve pasvorm en een door en door milieuvriendelijke productie. Eindelijk komt alle VAUDE-kleding op 100 % zonder schadelijke fluorwaterkoolstoffen (PFC's) in het membraan en waterafstotende afwerking uit. Bovendien dragen alle modellen van de Mountain collectie het VAUDE Green Shape Label, dat een milieuvriendelijke en sociaal eerlijke productie waarborgt.

Croz 3L Jacket III
Voor zomer 2019 heeft VAUDE haar top hardshell-model, het Croz 3-laags alpine jack, nogmaals herzien. Opvallend bij de gehele Mountain-serie is de sterke kleurstelling en een asymmetrisch ontwerp, evenals de speciale Pre-Shape Cut van de ellebogen en de nieuwe capuchonvorm. Je ziet dat er hier aan de behoeften van alpinisten is gedacht en daardoor biedt het jack het hoogste draagcomfort bij bergbeklimmen en andere alpine ondernemingen. Dat is mogelijk door de op het gordeldier geïnspireerde snitvoering. Deze ligt bij de ellebogen laagsgewijs over elkaar heen en waarborgt een zeer hoge mate aan bewegingsvrijheid.

Absoluut water- en winddicht
De technische features van het Croz 3L Jacket III blijven alpine geörienteerd. Hij is dankzij de robuuste polyamide-buitenstof met Ceplex Green-membraan absoluut water- en winddicht. Naast het hoge ademende membraan zorgen waterafstotende ventilatieritsen aan de zijkant voor een aangenaam lichaamsklimaat. Twee grote, hooggeplaatste zijzakken zijn ook met de klimgordel of rugzak om bereikbaar. Het jack beschikt bovendien over een extra hoge kraag, verstelbare manchetten en over een waterafstotende frontritssluiting met afdekstrook. De technische capuchon werd v.w.b. snitvoering nogmaals geoptimaliseerd en is natuurlijk verstelbaar en volledig helmcompatibel.

Gerecyclede en biogebaseerde materialen
Voor het milieuvriendelijke Ceplex Green membraan worden grotendeels gerecyclede en biogebaseerde materialen gebruikt. Het Croz 3L Jacket wordt, zoals de gehele VAUDE-kledingcollectie, met een Eco Finish impregnatie zonder voor het milieu schadelijk koolwaterstof (PFC) afgewerkt. Dat beschermt zowel de drager als de natuur.

Croz Windshell III Jacket
Wie enkel gedeeltelijke bescherming tegen het weer zoekt, is met de Croz Windshell III goed geadviseerd. Dit 200 gram lichte jack biedt vanaf de capuchon tot aan de bovenarmen een 2,5-laags weersbescherming met getapete naden. De onderkant is van een zeer lichte polyamide-stof voorzien, die windbestendig is en dankzij Eco Finish ook regendruppels laat afparelen. De smalle, atletische pasvorm maakt het jack tot favoriet bij speedhikers en andere grammen- en topjagers. De Croz Windshell III is in diens eigen zijzak klein te verpakken en daarmee een basis-regenjack voor elk uitstapje.

Elastischer en méér nauwsluitend
Ook het Croz Softshell Jacket volgt een hybride concept. Het biedt deels waterdicht comfort voor de kritisch aan regen blootgestelde hoofd- en schouderpartij en bovenarmen en een winddicht membraan aan de voorzijde. De rest is met een 2-laags softshell-materiaal uitgevoerd, wat het jack duidelijk elastischer en méér nauwsluitend bij het dragen maakt dan conventionele hardshell-jacks. Dit concept spreekt daardoor vooral degene aan die zonder 100 % waterdichte performance kunnen ten gunste van beduidend hoger ademend vermogen.

Croz Pants
Tot slot is er onder de nieuwigheden van de Croz-serie ook nog de Croz Pants te noemen, de technisch meest alpine broek in het VAUDE-assortiment. Deze biedt met een geïntegreerde klimgordel in het ceintuur, sterke Pre-Shape en voorgevormde knieën, evenals meerdere zakken met ritssluiting de passende broek voor rotskunstenaars, hoogtetochten en klettersteiggebruik. Slijtvaste panelen op het achterwerken en de knieën en de Cordura®-broekspijpen met verstelmogelijkheid maken de voor berg- en hoogtetochten geschikte uitrusting compleet.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.