Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Klassieker sinds 30 jaar - VAUDE Mark trekking-tent herzien

Klassieker sinds 30 jaar - VAUDE Mark trekking-tent herzien30 jaar is het geleden, dat VAUDE voor het eerst een Mark-tent met de gepatenteerde wikkelconstructie voorstelde. Sindsdien hebben duizenden trekkers en outdoorvrienden er hun veilige mobiele thuis gevonden. Voor de zomer 2019 heeft de outdoorspecialist van de Bodensee de categorie van 4-seizoenstenten opnieuw herzien. Lichtgewicht materialen en een modern design, volledige weersbescherming, de zeer windvaste constructie en het gemakkelijke opzetten maken van de nieuwe nieuwste generatie Mark-tenten een betrouwbare outdoor-burcht - en dat in elk jaargetijde.

Sinds begin jaren 80 ontwikkelt VAUDE hoogwaardige tenten voor de outdoormarkt. Talrijke patenten en betrouwbare modellen in de hoogste kwaliteit hebben de reputatie als een gerenommeerde tentspecialist opgebouwd. Daarbij werken de ontwikkelaars in Tettnang samen met de alu-stokkenspecialist DAC uit Zuid-Korea, die ook de speciale stokken-connector produceert en in de eigen windtunnel de stormvastheid test.

De tenten van de 4-seizoens categorie zijn ruime en lichtgewicht metgezellen gedurende het hele jaar en bieden plaats voor drie tot vier personen, of het nu voor een trektocht in Scandinavië of een fietsreis door Peru is. Mark-tenten van VAUDE stonden waarschijnlijk al op alle continenten van de aarde. Ze trotseren ook weer en wind in de Alpenregio's en zijn dankzij het double-pitching zeer gemakkelijk op te zetten, omdat binnen- en buitentent samen worden opgezet.

De flysheet van 40 D Ripstop polyamide is aan beide zijden gesiliconiseerd en heeft een waterkolom van 3000 mm. De gelamineerde tentbodem is zeer robuust (40 D Ripstop polyamide, 10.000 mm) en daardoor gewapend tegen verschillende ondergronden zoals rotsen, zand, sneeuw of modderige weide en daarnaast resistent tegen mierenzuur. Dankzij de stabiele constructie en regenbestendige ventilatie-openingen garandeert de tent een aangenaam binnenklimaat. Zo kunnen ook langere regenperiodes zonder ‘cabine koorts' worden uitgezeten.

Constant ontwikkelingswerk en steeds lichtere materialen maken vandaag de dag stabiele en ruime tentconstructies met een gewicht van minder dan 3 kg mogelijk. Echter het geniale basisidee van de Mark-constructie is nog steeds de basis van de vervolgmodellen.

Windvaste Mark-constructie
De gepatenteerde Mark-constructie wordt, zoals de naam al zegt, bij alle Mark-modellen gebruikt. Het snelle opzetten, de genereuze ruimte-aanbod en de hoge windvastheid maken de constructie ideaal voor veel activiteiten rondom de berg. De mark-constructie biedt door de elastische koorden nauwelijks luchtweerstand en is zeer stabiel, zelfs bij stormkracht. De elastische koorden worden om de vrijstaande stokken gewikkeld en maken een onverslaanbaar snel opzetten mogelijk. Ook beginners kunnen de tent in minder dan 3 minuten opzetten.

Garandeert milieuvriendelijkheid en duurzaamheid
Als duurzaamste outdoorfabrikant van Europa is VAUDE ook met haar tenten een voorloper voor het milieu. Zo gebruiken de Tettnangers bij de nieuwe Mark-tenten geen schadelijk koolwaterstof (PFC) of de weekmaker PVC.

VAUDE's high-end tenten (categorie 3-seizoens UL en hoger) hebben een 5-jarige garantie. Mocht er dan alsnog een stok breken, of een ritssluiting uitscheuren, kan de VAUDE reparatieservice in Tettnang hulp bieden. Zelfs voor de eerste Mark tent uit 1988 hebben zij nog steeds vervangingsonderdelen.

De nieuwe VAUDE Mark tenten zijn als 3- of 4-persoons tenten verkrijgbaar. De XT-versie met extra ruime vestibule biedt nog meer plaats voor uitrusting en keuken. Ze zijn in de klassieke, discrete tentkleur groen verkrijgbaar en vanaf voorjaar 2019 bij de dealers verkrijgbaar.

Gewichten van de de nieuwe Mark trekkerstenten:
Mark 3P - 3200 g
Mark XT 3P - 4100 g
Mark XT 4P - 4800 g

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.