Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe 4-seizoenen tenten van Eureka!

Nieuwe 4-seizoenen tenten van Eureka!Het Canadese Eureka! presenteert dit seizoen twee nieuwe 4-seizoenen tenten voor de trekkers: de vernieuwde Alpenlite 2XT en de Assault Outfitter 2/4.

De Alpenlite 2XT (zie foto) werd eerder al in de Backpacker's Tents that Breathe'test geroemd. Het oordeel luidde: 'Biedt optimale bescherming tegen de elementen en heel veel ventilatiemogelijkheden, waardoor het een van de beste all-round tenten voor een heel goede prijs en gewichtverhouding is.'

De Alpenlite 2XT is een lichtgewicht (3,5Kg) tent voor twee personen met een binnenruimte van 230x137cm. Het buitendoek is gemaakt van 75Denier ripstop polyester “Stormshield Plus” 4000 mm minimum PU coating. Binnenin zit een binnentent van 70Denier 210T breathable ripstop nylon en een vloer van 70Denier 210T nylon taffeta, 6000 mm. De tent heeft een vrijstaand A-frame ontwerp en biedt daardoor extra veel binnenruimte.

De Assault Outfitter is duidelijk zwaarder (5,4Kg voor de 2 persoons-uitvoering), maar is dan ook voor geschikt voor kanotrips en het winterkamperen. Het ontwerp van de Assault is gebaseerd op dat van de tenten die Eureka voor de Amerikaanse mariniers heeft ontwikkeld voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden.

Voor meer informatie: https://www.eurekaeurope.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.