Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Odlo introduceert I-Thermic, bekroonde warmte-technologie met smartphone-app

Odlo introduceert I-Thermic, bekroonde warmte-technologie met smartphone-appDe wintersportdagen waarop je warm probeert te blijven onder talloze lagen bewegingsvrijheid beperkende kleding, zijn verleden tijd. I-Thermic is de bekroonde nieuwste innovatie van het Noors/Zwitserse sportswearmerk Odlo: een midlayer met intelligente warmtesensoren die de lichaamswarmte analyseren en reguleren.

De supergeavanceerde I-Thermic midlayer werd ontworpen volgens Odlo's Organic Bodymapping-principe. Hierbij zorgen ingeweven zones in de stof voor extra warmte of ventilatie, afhankelijk van waar het lichaam behoefte aan heeft. In samenwerking met fabrikant MAS en softwareontwikkelaar Clim8 heeft Odlo zones met dunne warmte-elementen naadloos in de stof verwerkt op plaatsen die gevoelig zijn voor kou, zoals de buik en nieren. Dit maakt I-Thermic uitermate geschikt voor zogenaamde stop-and-go-sporten, zoals skiën of snowboarden.

Smartphone-app
De temperatuur van I-Thermic stel je gemakkelijk en intuïtief in met een smartphone-app. Na het invoeren van diverse voorkeuren reguleren de geïntegreerde sensoren van I-Thermic de elementen automatisch. Wanneer je lichaamstemperatuur onder je comfortabele punt zakt, warmt I-Thermic je op totdat je weer op temperatuur bent. Via de app kun je op elk moment de temperatuur handmatig aanpassen. De elementen worden verwarmd door een oplaadbare batterij die bij continu gebruik van de verwarmingselementen ongeveer vier uur meegaat; in de praktijk voldoende voor een dag op de piste. Vervangende batterijen zijn los te koop.

Bekroond
Dankzij de hoge mate van elasticiteit van de I-Thermic-stof doe je bovendien geen enkele concessie aan bewegingsvrijheid. De zwarte uitvoering met futuristische rode highlights past overal bij en garandeert een veelzijdige look. I-Thermic is geschikt voor machinewas van 30 graden.

Odlo I-Thermic maakte internationaal al indruk. Op CES® 2019 in Las Vegas, de grootste elektronica-vakbeurs ter wereld en toonaangevend op het vlak van innovatie, werd I-Thermic beloond met een Best Product Award in de categorie Wearable Technologies. Op de toonaangevende sportvakbeurs ISPO in München werd Odlo met I-Thermic gekroond tot Gold Winner in de categorie Snowsports, Hybrid Midlayers.

Verkrijgbaarheid
De Odlo I-Thermic midlayer is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering (in respectievelijk XS-L en S-XL) op www.odlo.com en bij diverse verkooppunten voor EURO 300.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.odlo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Odlo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.