Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Patizon slaapzakken, gemaakt door passionele perfectionisten

Patizon slaapzakken, gemaakt door passionele perfectionistenHet Tsjechische slaapzakken-merk Patizon is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar. Dit kleine merk wordt gedreven door passie en perfectionisme. Ze willen exceptionele slaapzakken ontwerpen en maken, die niet alleen ontzettend functioneel zijn, maar er ook goed uit zien en met zorg voor het milieu worden gefabriceerd.

Superieure materialen
Om tot een welhaast perfecte slaapzak te komen heb je niet alleen een goed ontwerp nodig, maar dien je ook gebruik te maken van de beste materialen die er beschikbaar zijn. Patizon maakt daarom gebruikt van lichtgewicht nylonmateriaal van merken als Toray en Pertex. Voor de vulling kiezen ze voor gecertificeerd Europees ganzen- en eendendons. De productie zelf vindt overigens plaats in de hoofdvestiging in Tsjechië zelf, zodat er continu een goede kwaliteitscontrole kan worden gehouden en het milieu zo min mogelijk wordt geschaad tijdens de productie.

Twee series: G en Dpro
Patizon verdeelt haar slaapzakken over twee verschillende series. De G-serie staat voor slaapzakken met en vulling van ganzendons, terwijl de Dpro-serie bestaat uit slaapzakken die met eendendons zijn gevuld. De verschillende producten zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, doordat het nummer in de naam aangeeft hoeveel gram dons gebruikt is. En dus ook een indicatie is voor het temperatuurbereik van de slaapzak.

Slimme features
De slaapzakken van Patizon zijn voorzien van alle slimme features die je van een goede slaapzak mag verwachten. Denk daarbij aan een met één hand te verstellen capuchon, anatomisch gevormde voetenbox, een binnenzak, geïsoleerde tochtstrip langs de rits, een slimme tweewegs-rits die tevens voorzien is van een gemakkelijker trekker. Bovendien worden de slaapzakken geleverd inclusief opberghoes en compressiezak. Een ander slimmigheidje: de tochtstrip langs de capuchon is gevuld met synthetisch Primaloft, welke beter bestand is tegen het vocht dat ontstaat door het ademen op deze plek.

Verschillende maten
Uiteraard levert Patizon de slaapzakken ook in verschillende maten, geschikt voor buitensporters met een lengte van ongeveer 155cm tot 205cm.

In Nederland worden de slaapzakken onder andere aangeboden via patizon.nl, een Authorized Reseller.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://patizon.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.