Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Probleemloos slapen in de buitenlucht met de Abisko-tenten van Fjallraven

Probleemloos slapen in de buitenlucht met de Abisko-tenten van FjallravenEen nacht in de wilde natuur onder de fonkelende sterren - voor Fjällräven is er geen mooiere slaapplaats, dan in de buitenlucht. Het merk leunt op meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van tenten en mag zich daarmee gerust een expert noemen. De lichtgewicht tenten in de Abisko-familie zijn van hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor verschillende outdoor omstandigheden en breed inzetbaar in het lente- en zomerseizoen. Ga het avontuur tegemoet en trek er een nacht op uit met de Abisko Lite 1, Abisko Lite 2 of de Abisko View 2.

ABISKO LITE 1 (Adviesverkoopprijs: EURO 549,95)
Deze compacte en stabiele tunneltent is er voor solotrekkers die graag met een kleine rugtas reizen. Eén hoofdtentstok zorgt samen met sterke aluminium hoekstokken voor voldoende zithoogte en ruimte voor de voeten. Een comfortabele, betrouwbare en lichtgewicht metgezel voor wie er alleen op uit gaat. De buitentent van de Abisko Lite 1 is gemaakt van het high-performance nylon van Fjällräven, genaamd TripleRip. Een innovatieve constructie combineert twee soorten stofdiktes waardoor de tent uitzonderlijk sterk is, ondanks het lage gewicht. De eenpersoonstent bevat een grote leefruimte en veel plek voor de uitrusting. De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden, wat het opzetten vereenvoudigt en de binnentent bovendien beschermt tegen regen. Drie afsluitbare openingen, die zich zowel hoog als laag bevinden, zorgen voor een optimale ventilatie. Voor een goede luchtcirculatie bij warme omstandigheden kan de deur van de buitentent half opgerold en vastgezet worden. En een auto-lock zorgt ervoor dat de rits niet omhoog gedrukt kan worden als het hard waait. Alle openingen, inclusief de deur van de binnentent, zijn afgedekt met een fijn gaas (no-see-um-mesh) dat zelfs de kleinste, nauwelijks zichtbare insecten uit de tent houdt. Een wasdrooglijn en mesh opbergvakken maken het gemakkelijk om de tent van binnen opgeruimd te houden. Net als alle tenten van Fjällräven is de Abisko Lite 1 geheel zonder PVC en giftige vlamvertragers gemaakt. De impregnering is vrij van fluorkoolstoffen.

ABISKO LITE 2 (Adviesverkoopprijs: EURO 649,95)
De Abisko Lite 2 is een compacte en stabiele tunneltent voor trekkers die (eventueel als duo) graag met lichte bagage reizen. Om het gewicht laag te houden is de tenthoogte iets lager en de leefruimte kleiner. Dat maakt het een ideale, compacte en lichtgewicht tent voor de warmere maanden. Ook de buitentent van de Abisko Lite 2 is gemaakt van het TripleRip nylon van Fjällräven. En een innovatieve constructie combineert ook hier twee verschillende stofdiktes; 20 denier voor de bovenkant en 40 denier voor de onderkant waar de meeste slijtage plaatsvindt. Dit maakt de tent uitzonderlijk sterk ondanks zijn lage gewicht. De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden, zodat de binnentent tijdens het opzetten altijd droog blijft. De tent is eenvoudig in gebruik: twee stokken met kleurcodering en ruime sleuven voor de stokken zorgen voor weinig frictie. Zes scheerlijnen van Dyneema zijn met één hand verstelbaar en hebben een ingeweven reflecterende draad, om struikelen in het donker te voorkomen. De tent biedt uitstekende ventilatie met grote, hooggeplaatste ventilatieopeningen. Bij warme weersomstandigheden kan de buitentent aan beide uiteinden opgerold worden voor een maximaal uitzicht en een optimale luchtcirculatie. Als het weer warm maar onvoorspelbaar is, kan de deur halfopen vastgezet worden. De rits heeft een auto-lock-functie en kan dus niet omhooggeduwd worden door de wind. Alle openingen zijn afgedekt met een fijn gaas, dat zelfs de kleinste, nauwelijks zichtbare insecten uit de tent houdt. Een drooglijn en mesh vakken in de binnentent maken het gemakkelijk om je spullen te drogen en de tent opgeruimd te houden.

ABISKO VIEW 2 (Adviesverkoopprijs: EURO 749,95)
De Abisko View 2 is een zelfdragende tent met uitstekende ventilatie en ideaal voor de warmere maanden van het jaar. De leefruimtes kunnen aan beide zijden van de tent helemaal opgerold worden, waardoor je vanuit de binnentent van het uitzicht kunt genieten én de insecten op afstand houdt. De buitentent is aan de korte uiteinden iets hoger wat, in combinatie met de hooggeplaatste ventilatieopeningen en een mesh binnentent, zorgt voor een tent die ongelofelijk goed ventileert. In wisselvallig, maar wel warm weer, kunnen de deuren in halfopen stand vastgezet worden, zodat de binnentent beschermd wordt tegen de regen. De binnen- en buitentent zijn met elkaar verbonden en worden ondersteund door twee tentstokken die elkaar twee keer kruisen. Hierdoor wordt de binnentent zelfdragend, terwijl de leefruimtes opgezet worden met behulp van scheerlijnen en haringen. Zes scheerlijnen van Dyneema verankeren de tent aan de grond en zorgen voor een goede stabiliteit. Twee openingen en twee leefruimtes maken het gemakkelijk om de inrichting van de tent goed te organiseren. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om bij veel wind de ingang aan de lijzijde te gebruiken. De royale hoogte maakt een comfortabel verblijf in de tent mogelijk. Binnen in de binnentent zitten een waslijn én zes opbergvakken voor flessen, zaklampen of kleding. Ook de buitentent van de Abisko View 2 is gemaakt van TripleRip nylon. En ook in dit ontwerp combineert een innovatieve constructie twee verschillende stofdiktes om slijtage tegen te gaan.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.