Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond brengt intelligente hoofdlamp

Black Diamond brengt intelligente hoofdlampBlack Diamond komt komende maand met enkele nieuwe hoofdlampen op de markt die intelligente trekjes vertonen: de Zenix IQ en de Vectra IQ.

De IQ hoofdlampen zijn uitgerust met het nieuw ontwikkelde IQ-circuit dat, naast de standaard functies als spanningsregelaar en helderheidinstelling ook een energiemeter (hoeveel energie heeft batterij nog over) en een geheugenfunctie (de lamp gaat aan in dezelfde modus als deze is uitgedaan). Ook zit er een kleine 'Find Me-LED' ingebouwd zodat het veel makkelijker is om de lamp snel terug te vinden in het donker of de rugzak.

De energiemeter toont middels een kleur de hoeveelheid resterende energie: groen voor 60-100%, oranje voor 40-60% en rood voor 20-40%. De waarde die de meter aangeeft is gebaseerd op helderheid die gebruikt wordt en past zich daar dan ook direct op aan als de helderheid wordt aangepast.

Door de geheugenfunctie van het circuit wordt voorkomen dat de gebruiker eerst een paar modi moet 'doorlopen' voordat hij zij weer bij de gewenste modus is uitgekomen. Dat scheelt zowel stroom als ergernis. Deze functie gebruikt zelf zo weinig stroom, dat deze na zelfs 5 jaar nog steeds z'n geheugen niet heeft verloren.

De energiemeter is tevens 'Find-Me LED' als de lamp niet is ingeschakeld. Door af en toe te knipperen is de lamp altijd snel te vinden in het donker of onderin de rugzak.

In maart komen de eerste IQ-hoofdlampen op de markt: de Zenix IQ en de Vectra IQ. De Vectra IQ (zie foto, adviesverkoopprijs Euro 59,90) is uigevoerd met 4 LEDs voor dichtbij en een sterke Xenon-lamp voor grotere afstanden. Zonder batterijen weegt de lamp 156 gram, met batterijen ongeveer 100 gram meer. De ingebouwde spanningsregelaar zorgt ervoor dat de lampen continu met dezelfde helderheid blijven branden totdat de batterijen daadwerkelijk op zijn. De behuizing is waterdicht en de 'Prismatic Coating Reflektor'zorgt voor een ongekende hoeveelheid verlichting. De Xenon lamp verlicht een afstand van zo'n 150 meter gedurende ongeveer 14 uur, de LEDs blijven maar liefst 160 lang branden.

De Zenix IQ (adviesverkoopprijs Euro 59,90) is een sterk verbeterde versie van de al bestaande Zenix. Bij deze hoofdlamp heeft de gebruiker de keus uit 2 LEDs voor dichtbij of een Hyperbright LED met reflector en lens voor de grotere afstand.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.