Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Al meer dan 8 miljoen plastic flessen verwerkt tot BUFF sjaals

Al meer dan 8 miljoen plastic flessen verwerkt tot BUFF sjaalsBUFF, bekend van de multifunctionele sjaals, zet nieuwe stappen om haar producten verantwoord te produceren. Het kan namelijk altijd beter, zegt ze. De consequenties van de klimaatverandering op onze samenleving zijn enorm. Het is tijd om meer te doen, meer te geven en meer te beschermen. En wel nu. Haar duurzaamheidsprogramma heet dan ook Do More Now.

Act More
Het doel van BUFF is om een situatie te bereiken waarbij het voor het milieu beter is om BUFF accessoires te produceren dan om niets te doen. Door simpelweg de boel op te ruimen en al het afvalplastic te recyclen. Tot nu toe heeft ze al meer dan 8 miljoen plastic flessen verwerkt in haar collecties en dat is nog maar het begin. De collecties van 2021 zijn voor meer dan 50% gemaakt van gerecyclede materialen.

Care More
BUFF heeft een Corporate Alliance opgericht met UNICEF Spanje. Het merk schenkt 2% van haar winst aan UNICEF en draagt bij aan drie projecten tegen COVID-19 en de gevolgen daarvan voor kinderen en de samenleving in de meest kwetsbare landen.

Protect More
BUFF neemt actief deel aan ecoprojecten voor het behoud van de natuur, van lokale initiatieven tot internationale projecten georganiseerd door de European Outdoor Conservation Association. Ze is ook lid van de Climate Action Corporation en committeert zich daarmee om haar plan van aanpak van haar CO2 footprint openbaar te maken. Inmiddels hebben 60 bedrijven in de outdoor-wereld zich bij dit initiatief aangesloten, waaronder PRIMALOFT®, een van de belangrijkste leveranciers van BUFF®.

BUFF beoogt een sociale beweging op gang te brengen om te genieten van de natuur, maar vooral ook om ervan doordrongen te raken dat we haar intens moeten koesteren. Dat doet ze met video’s, blogs en met de hulp van atleten en merkambassadeurs als Laurens Ten Dam, Hans Becking, Jill Holterman, Thomas Dunkerbeck, Suzanne Huijbrechts, Linda Dijkman, Erik Corton en Boaz Bijtjes.

Informatie
BUFF Coolnet UV+, voor 95% gemaakt van gerecyclede plastic flessen, is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Consumentenadviesprijs vanaf EURO 17,95.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.buff.es/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Buff:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.