Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Exped matten vanaf nu klimaat neutraal

Exped matten vanaf nu klimaat neutraalExped is de samenwerking aangegaan met het eveneens Zwitserse MyClimate. Hierdoor worden alle slaapmatten met ingang van 2021 klimaat neutraal geproduceerd. Dit is terug te vinden op de matten door de MyClimate sticker met QR-code. Deze QR-code kunnen consumenten scannen om te verifiëren dat het product is voorzien van het MyClimate keurmerk. Zo wil Exped het goede voorbeeld geven als het gaat om duurzame productie.

Concrete Actie
Concreet betekent dit dat Exped door de samenwerking met MyClimate projecten ondersteunt die de Co² uitstoot van de productie compenseren. Exped heeft er voor gekozen een MyClimate project te ondersteunen in Tanzania. Hier zet MyClimate zich in voor de oorspronkelijke bevolking, natuurbescherming en bosbehoud.

Lees meer over dit project op: https://www.myclimate.org/information/carbon-offset-projects/detail-carbon-offset-projects/tanzania-landuse-forestry-7223/.

Voor het compenseren van Co2 wordt niet alleen de productie meegenomen. Het vervoer en einde van de levensduur zijn ook meegenomen in de compensatie.

Over MyClimate
MyClimate is een Zwitserse non-profit organisatie die de totale Co² uitstoot berekent. Vanaf grondstoffen tot en met de logistiek om het product in de winkel te krijgen. Vervolgens zetten zij over de hele wereld projecten op die natuurbescherming en het klimaat ondersteunen. Zo kunnen bedrijven hun Co² uitstoot compenseren.

Voor meer informatie: https://www.exped.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Exped:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.