Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Wollen hoogtepunten uit de Fjallraven Herfst/Winter 2021 collectie

Wollen hoogtepunten uit de Fjallraven Herfst/Winter 2021 collectieAls het gaat om het maken van ruwe grondstoffen voor functioneel buitengebruik, zijn schapen daar beter in dan wij mensen. Door - volgens archeologische vondsten - al ten minste 10.000 jaar in de buitenlucht rond te hangen, zijn schapen erin geslaagd een grondstof te ontwikkelen die zoveel functionele voordelen bevat, dat anderen er niet eens bij in de buurt komen.

Wol is niet alleen een van de oudste natuurlijke materialen, het is ook een van de meest technische. Het biedt uitstekende functionaliteit wanneer je op pad bent, het is duurzaam en voelt toch zacht aan. Het is ook verwarmend als het koud is en aangenaam verkoelend als het warm is. Het is geurbestendig en voert lichaamsvocht effectief af. Kortom: wol is een geweldig functioneel materiaal. En niet alleen voor buitengebruik.

Het is geen verrassing dat Fjällräven verschillende soorten wol gebruikt in veel verschillende toepassingen in het productassortiment. De drie bronnen van Fjällräven's wol zijn: gerecycled, herwonnen en traceerbaar. Allemaal met een focus op duurzaamheid. Bovendien is traceerbare wol niet zomaar traceerbaar. Het is ook gecertificeerd en gecontroleerd volgens hoge normen met betrekking tot dierenwelzijn, het milieu en sociale en economische duurzaamheid voor boeren.

Wollen hoogtepunten uit de Herfst/Winter 2021 collectie
Fjällräven gebruikt drie soorten wolbronnen: traceerbare wol, herwonnen wol en gerecyclede wol. De soorten gebruik en toepassingen zijn divers en variëren van technische basislagen, midlayers zoals wollen truien tot jassen en rugtassen. Een kleine greep uit het Herfst/Winter seizoen voor 2021:

 • Keb Wool Padded Jacket M (Herwonnen wol)
 • Övik Knit Cardigan (Traceerbare wol)
 • Övik Wool Padded Jacket M (Herwonnen wol)
 • Abisko Wool LS W/M (Traceerbare wol)
 • Kånken Re-Wool (Gerecyclede wol)

10 interessante feiten over wol
 1. De mens draagt al sinds het stenen tijdperk wol, wat iets zegt over de kwaliteit van de vezel!
 2. Wol kan tegelijkertijd water opnemen en afstoten.
 3. Omdat het veel efficiënter is in het absorberen van zweet voordat bacteriën de kans krijgen zich te ontwikkelen, is wol in principe geurbestendig.
 4. Wol heeft een natuurlijk uv-filter en beschermt zo tegen zonlicht.
 5. In tegenstelling tot nylon en polyester, druipt of smelt wol niet als het vlam vat. Het is in principe brandwerend. Goed nieuws voor iedereen die graag dicht bij het kampvuur zit.
 6. Wol is een 100% hernieuwbare vezelbron. Elk schaap produceert een nieuwe vacht zolang er gras is om op te grazen.
 7. Wolvezel is biologisch afbreekbaar. Het is samengesteld uit een natuurlijk eiwit, vergelijkbaar met dat in mensenhaar.
 8. Wol kan uitrekken tot ongeveer 70% van zijn natuurlijke lengte en dan terugveren in zijn oorspronkelijke vorm. Daardoor behoudt het zijn duurzaamheid en uitstraling veel langer dan andere materialen.
 9. Omdat het zo rekbaar is, zorgt wol ervoor dat kledingstukken van nature kreukvrij zijn. De wolvezel is opgebouwd uit veervormige moleculen die ervoor zorgen dat de vezels na verwringing terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm.
 10. Wolproducten gaan zo lang mee, omdat een wolvezel 20.000 keer gebogen kan worden voordat hij breekt. Katoen breekt na 3.000 buigingen.

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.