Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Duurzaam de winter door met VAUDE dankzij veganistisch dons

Duurzaam de winter door met VAUDE dankzij veganistisch donsWat is er voor alpinisten nog belangrijker dan goede sneeuw? Juist: een goede uitrusting. Kleding die je beschermt tegen de elementen en goed isoleert en het liefst willen we die winters zo wit mogelijk houden - daarom zijn deze producten van VAUDE op milieuvriendelijke wijze gemaakt met duurzame materialen. Keeps you warm and our winters white!

Veganistisch dons - licht, warm, luchtig
Ziet eruit als dons, maar dat is het niet! HeatSphere Eco - zo heet het innovatieve isolatiemateriaal dat VAUDE gebruikt in de Batura Hooded Insulation Jacket. Het heeft dezelfde eigenschappen als dons, maar is dan volledig gemaakt van gerecycled materiaal: een grote sprong voorwaarts in isolatietechnologie. Dit synthetische dons wordt net als bij dons in kamers genaaid voor de best mogelijke warmte-isolatie, en heeft bovendien het voordeel dat het ook in natte toestand isoleert en relatief onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is deze waterafstotende winterjas met hoog uitgesneden capuchon zeer licht en klein verpakbaar.

Gerecycled en gecertificeerd
Hij is natuurlijk gemaakt van volledig gerecycled materiaal (dus minder CO2-uitstoot tijdens de productie), gecertificeerd volgens de hoogste milieustandaard bluesign® en voorzien van het VAUDE Green Shape-label, dat staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame materialen.

Ideaal voor bergsport
Het Batura Hooded Insulation Jacket is ideal voor bergsporten in de winter, zoals tochten op grote hoogte waarbij een laag gewicht en een goede bescherming met hoge isolatie een must zijn. Maar het jack is bijvoorbeeld ook perfect voor klettersteigen tijdens koelere dagen, waarbij je warm wilt blijven zonder direct veel extra gewicht mee te moeten nemen.

Zowel voor dames als heren
Uiteraard is het Batura Hooded Insulation Jacket beschikbaar voor zowel dames als heren, elk in vier verschillende kleuren en vijf verschillende maten. Bovendien kun je ook kiezen voor een versie zonder capuchon.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.