Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin introduceert inReach Mini 2 met wereldwijde satellietcommunicatie

Garmin introduceert inReach Mini 2 met wereldwijde satellietcommunicatieGarmin Nederland kondigde onlangs de inReach Mini 2 aan, een compact satellietcommunicatietoestel met tweerichtings sms- en SOS-mogelijkheden. De lichtgewicht inReach Mini 2 is speciaal ontworpen voor buitensporters van alle niveaus en liefhebbers van avontuurlijke reizen in afgelegen gebieden.

De inReach Mini 2 biedt een batterijlevensduur tot 30 dagen. Daarnaast beschikt het toestel over geïntegreerde locatie- en omgevingsbewustzijnsfuncties zoals TracBack-navigatie en compatibiliteit met de Garmin Explore™ Mobile app. Avonturiers zullen zich zeker voelen in de wetenschap dat de inReach Mini 2, dankzij het wereldwijde Iridium® satellietnetwerk, in twee richtingen tekstberichten, locatiebepaling en weerberichten biedt. Bovendien kunnen gebruikers van de inReach Mini 2 in geval van nood een interactief SOS-bericht sturen naar het Garmin IERCC, een 24/7 bemand professioneel coördinatiecentrum voor noodhulp.

"Of je nu een ontspannen middagwandeling maakt of tijdens een lange expeditie een berg beklimt, de inReach Mini 2 is de perfecte keuze voor een robuust, ultralicht hulpmiddel waarmee je 24 uur per dag in contact kunt blijven met vrienden en familie. Het compacte formaat, de robuuste lokalisatiefuncties en de aanzienlijk lange levensduur van de batterij zorgen voor gemoedsrust tijdens elke reis zonder extra gewicht in je rugzak te hoeven dragen," zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. "Communicatiemomenten kunnen tijdens elk avontuur van cruciaal belang zijn en het beste plan is om altijd voorbereid te zijn. Daarom zijn Garmin satellietcommunicatiesystemen, zoals de inReach Mini 2, vertrouwde hulpmiddelen geworden voor iedereen die reist of verblijft in afgelegen gebieden."

Langdurige levensduur van de batterij
Of het nu over land, door de lucht of over zee is, gebruikers van de inReach Mini 2 kunnen langer op ontdekkingstocht, omdat hun toestel tot 14 dagen continue gebruik biedt in de standaard 10-minuten tracking modus. Om de levensduur van de batterij verder te verlengen, kunnen gebruikers de tracking intervallen aanpassen. Hiermee kun je tot 30 dagen continu gebruik maken van de inReach Mini 2 wanneer deze staat ingesteld in de 30-minuten tracking modus2. Personen die zich slechts af en toe buiten de gebaande paden bevinden, zullen zich veilig voelen in de wetenschap dat de inReach Mini 2 gedurende 1 jaar opgeladen blijft en klaar voor gebruik is wanneer deze is uitgeschakeld. Hiermee is de inReach Mini 2 een waardevolle aanvulling in de EHBO-kit van elke auto, boot of vliegtuig.

Situationeel bewustzijn
inReach Mini 2 registreert de activiteiten van de gebruiker automatisch en slaat passief de route op. Wanneer een gebruiker gedesoriënteerd raakt, kan hij eenvoudig TracBack inschakelen en het apparaat zal zijn bewegingen reconstrueren in een digitaal pad en hem terug leiden naar het punt van herkomst.

Om de navigatie verder te ondersteunen, is de inReach Mini 2 uitgerust met een elektronisch kompas dat zelfs bij stilstand een nauwkeurige koers aangeeft. Naast het GPS-satellietnetwerk maakt inReach Mini 2 ook gebruik van GALILEO, QZSS en BeiDou satellietnetwerken. Dit biedt een snellere initiële satellietverbinding en een betere dekking in uitdagende omstandigheden of afgelegen gebieden dan wanneer alleen GPS wordt gebruikt.

Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface van inReach Mini 2 kunnen personen locatie-updates, weer-alarmen en berichten sneller controleren dan ooit tevoren. Met de nieuwe snelle weergave op inReach Mini 2 kunnen gebruikers door de widgets van het apparaat scrollen om snel de belangrijkste informatie te bekijken. Gebruikers kunnen ook elke widget selecteren voor extra details, die worden weergegeven op het nieuwe hoge-resolutie display van inReach Mini 2 dat is geoptimaliseerd voor weergave onder alle omstandigheden.

Garmin compatibiliteit
inReach Mini 2 kan worden gekoppeld met meer dan 80 Garmin producten waaronder maritieme kaartplotters, navigatie in voertuigen, luchtvaartsystemen en smartwatches. Wanneer gekoppeld, kunnen gebruikers eenvoudig inkomende berichten bekijken, reageren op berichten of de inReach Mini 2 besturen om tracking te starten en te stoppen, en - in geval van nood - een interactief SOS-bericht te activeren direct vanaf het gekoppelde toestel.

Gebruikers kunnen de navigatie en communicatie van hun mobiele telefoon met inReach Mini 2 verbeteren door de Garmin Explore Mobile app te downloaden. Deze Garmin app is gemaakt voor off-the-grid avonturiers en outdoor-enthousiastelingen om hun tocht in kaart te brengen, te volgen, te synchroniseren en te delen vanaf elke locatie. De inReach Mini 2 kan gekoppeld worden aan mobiele toestellen, gebruikers kunnen snel berichten typen, actuele weersinformatie opvragen, een verscheidenheid aan kaarten downloaden, hun tochten bekijken en de nieuwe Course Creator gebruiken om hun start en finish te markeren en een automatisch gegenereerde koerslijn te ontvangen. Bovendien zal de inReach Mini 2 bij het starten van navigatie in Explore Mobile automatisch beginnen met navigatie op het apparaat.

Deel uw avonturen in real-time
De inReach Mini 2 is uitgerust met functies voor het delen van je locatie waardoor gebruikers hun vrienden en familie virtueel mee kunnen nemen op reis, zelfs wanneer zij alleen zijn. Via de inReach MapShare™ pagina of door het verzenden van GPS-coördinaten in een bericht, kunnen gebruikers hun geliefden en familie snel op de hoogte brengen van hun locatie. Vrienden en familie kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met inReach Mini 2 gebruikers om hen onderweg aan te moedigen of te feliciteren.

24/7 noodhulp
Dankzij een speciale SOS-knop op de inReach Mini 2 kunnen gebruikers in geval van nood snel een SOS-bericht verzenden. Zodra er een SOS wordt gegeven, stuurt de inReach Mini 2 een noodsignaal naar het Garmin International Emergency Response Coordination Center (IERCC), een 24/7 bemand professioneel coördinatiecentrum voor noodhulp. Via de tweewegcommunicatie van de inReach Mini 2 kan het IERCC communiceren met de inReach-gebruiker en vervolgens de nodige opsporings- en reddingsorganisaties inschakelen om te reageren. Het IERCC geeft een bevestiging dat er hulp onderweg is en geeft updates over de status van de hulpverlening. Het IERCC kan ook contact opnemen met de door de gebruiker aangewezen contactpersonen voor noodgevallen.

De robuuste InReach Mini 2 is net geen 10 cm lang en 5 cm breed en weegt 100 gram. Hij is waterdicht tot IPX7. InReach Mini 2 vertegenwoordigt de nieuwste innovatie in Garmin's groeiende familie van wereldwijde satellietcommunicatietoestellen en is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €399,99.

Om te kunnen communiceren met een inReach Mini toestel is een actief satellietabonnement vereist. Een verscheidenheid aan abonnementen, variërend van flexibele maand-tot-maand opties tot een jaarlijks contract, is beschikbaar voor particulieren en professionals. Abonnementen zijn al verkrijgbaar vanaf €14,99 per maand.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.