Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bikepacken met de VAUDE Trailpack II fietsrugzak en Trailcargo fietstas

Bikepacken met de VAUDE Trailpack II fietsrugzak en Trailcargo fietstasTe voet de natuur doorkruisen blijft altijd een mooie ervaring. Maar wat als je een keer net iets verder wilt gaan, net iets vrijer wilt zijn en net iets meer wilt zien? Dan is een bikepacking-avontuur met de fiets zeker geen slecht idee! Bikepacken combineert minimalistisch kamperen met een trektocht op wielen: het enige dat je ervoor nodig hebt, is een fiets en een plan. En, niet te vergeten, een hele goede hike and bike-uitrusting. Alleen volgt dan de vraag: hoe krijg je alle benodigdheden voor onderweg mee op de fiets? Niet gevreesd, want VAUDE heeft fietsrugzakken en fietstassen waar zelfs je tent in meekan!

Bepakt en bezakt op (fiets)pad
Te voet de natuur doorkruisen blijft altijd een mooie ervaring. Maar wat als je een keer net iets verder wilt gaan, net iets vrijer wilt zijn en net iets meer wilt zien? Dan is een bikepacking-avontuur met de fiets zeker geen slecht idee! Bikepacken combineert minimalistisch kamperen met een trektocht op wielen: het enige dat je ervoor nodig hebt, is een fiets en een plan. En, niet te vergeten, een hele goede hike and bike-uitrusting. Alleen volgt dan de vraag: hoe krijg je alle benodigdheden voor onderweg mee op de fiets? Niet gevreesd, want VAUDE heeft fietsrugzakken en fietstassen waar zelfs je tent in meekan!

Trailpack II fietsrugzak
Licht, waterdicht en heel klein verpakbaar: de Trailpack II zwaai je zo om je schouders en neem je moeiteloos mee op je fiets- of graveltocht, en berg je daarna even moeiteloos weer op. Naast de 8 liter aan volume biedt de rugtas plaats aan een hydratatiezak van 2 liter en heeft hij een klein vak met ritssluiting op de achterkant, waar je waardevolle spullen veilig kunt bewaren tijdens het fietsen. De zogenaamde 'kooi' van de Trailpack II is gemaakt van extra stevig materiaal, zodat je er bijvoorbeeld pakketten of tentstokken aan kunt bevestigen. Fiets je ook ’s avonds (of heel vroeg in de ochtend), dan zitten er voor de veiligheid reflecterende prints aan de voor- en zijkant van de rugzak. Dankzij de verstelbare Ergoshape-schouderbanden zit de rugzak daarnaast heel comfortabel: op je schouders zijn de banden breed, bij je schoudergewrichten juist smal. Simpel, maar effectief!

Trailcargo fietstas
Kookspullen, tent en zelfs de picknicktafel mee op fietsreis? Je moet hem wel goed op kunnen vouwen, maar toch : in de Trailcargo past het allemaal! Met zijn royale 21 liter aan binnenruimte en grote voorflap waaronder extra materiaal voor het bikepacken bevestigd kan worden, is hij je grote vriend op elke meerdaagse tocht – of gewoon voor een leuke stadstrip. Net als de Trailpack II is de Trailcargo waterdicht en heeft hij een extra vak met rits voor reisdocumenten of de portemonnee, en zitten er voor de veiligheid reflecterende elementen aan de buitenzijde. De tas hang je bovendien in een paar seconden aan je fiets dankzij de bekroonde QMR-haken en de speciale Railhook – zo vlieg je in een mum van tijd uit de startblokken.

Bikepacken door en voor de natuur
Genieten van alle pracht en praal van velden, bossen en bergen is waar het bikepacken om draait. Maar als we dat zo willen houden, moeten we wel goed voor onze natuur blijven zorgen. Dat is waarom duurzaamheid en circulariteit de basis vormen van de producten van VAUDE. Bij zowel de Trailpack II als de Trailcargo zijn de voorflap en de waterdichte packsack dan ook gemaakt van 100 procent gerecyclede materialen. Ook zijn ze allebei volledig PVC-vrij vervaardigd.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.