Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

HORL: het verhaal van het familiebedrijf uit het Zwarte Woud

HORL: het verhaal van het familiebedrijf uit het Zwarte WoudDe geschiedenis van het familiebedrijf HORL 1993 (HORL) begon met een bot keukenmes. Otmar Horl, destijds design manager in de werktuigbouwkunde, besloot om dit alom bekende probleem in de keuken op te lossen. Hij kon zich toen geen voorstelling maken van hoeveel vraag er zou zijn naar zijn uitvinding. Samen met zijn zoon Timo runt hij inmiddels een succesvol familiebedrijf vanuit Freiburg, nabij het Zwarte Woud, en worden de stijlvolle messenslijpers van HORL over de hele wereld verkocht.

Dankzij zijn ervaring in werktuigbouwkunde wist Otmar dat een mes het beste in een constante slijphoek geslepen kon worden. En dat industriële diamanten zich perfect lenen voor het slijpen van messen met verschillende hardheden, gemaakt van allerlei soorten staal. Diamanten worden beschouwd als één van de meest efficiënte en duurzame slijpmiddelen die er bestaan. Deze kennis leidde tot meerdere concepten voor het slijpen van messen, ontworpen door Otmar. Timo sloot zich later bij hem aan om de producten door te ontwikkelen. De eerste generatie HORL® Sharpeners is dan ook het vruchtbare resultaat van de teamvorming tussen vader en zoon.

2016: eerste generatie producten
In 2016 start de HORL® online shop en de verkoop van de eerste generatie producten. Bovendien, om het product tastbaarder te maken, presenteren vader en zoon de messenslijper aan een breed publiek op de Freiburgse vakbeurs StijlMarkt. De grote interesse en positieve feedback van bezoekers wekt het besef dat wat begon als een bijzaak nu vraagt om een professionele aanpak.

2017: verdere geprofessionalisering
In 2017 komt het familiebedrijf echt van de grond: Otmar en Timo Horl presenteren hun messenslijper op vijftien beurzen, de vraag stijgt naar 2.500 stuks en de productieprocessen worden verder geprofessionaliseerd. De eerste instructievideo's worden gemaakt, met een bereik van meer dan 1,3 miljoen mensen via sociale netwerken binnen slechts enkele weken. De eerste grote dealervragen bieden ook een meer solide distributiestructuur en de media beginnen langzaamaan kennis te nemen van deze fabrikant uit het Zwarte Woud.

Horl 1993 is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van messenslijpers. Otmar Horl en zoon Timo richtten het bedrijf in 2016 op in Freiburg, Duitsland en ze richten zich op het combineren van kwaliteit en design in hun producten. De HORL® messenslijpers, geproduceerd in het Zwarte Woud, maken het mogelijk om een breed scala aan keukenmessen eenvoudig en nauwkeurig te slijpen - voor een professioneel resultaat in het dagelijks gebruik. Het HORL®-assortiment is online verkrijgbaar op www.horl.com en in de winkels van geselecteerde retailpartners.

Tot dat moment bleef HORL® een part-time project voor het team van vader en zoon. Naast hun fulltime baan, werkten ze in de avonduren voor het familiebedrijf. Tot diep in de nacht werden slijpers gemonteerd, productleveringen georganiseerd, tal van taken voor de website voorbereid, productbrochures ontworpen en nog veel meer. Eind 2017 besloten Otmar en Timo Horl om samen vol voor het familiebedrijf te gaan.

2018: een eigen bedrijfspand
2018 is een belangrijk keerpunt voor HORL®. Het volledig zelf gefinancierde familiebedrijf verhuist voor het eerst vanuit de woonkamer en kelder naar een eigen bedrijfspand. Het team groeit net zo hard als het animo voor HORL®-producten. Tegelijkertijd worden de productiecapaciteit en het productassortiment uitgebreid.

2019: Das Ding des Jahres
In 2019 volgen nog twee mijlpalen in de jonge geschiedenis van het bedrijf. Door deelname aan een Duitse tv-show over uitvindingen, genaamd “Das Ding des Jahres” (Het ding van het jaar), kregen Otmar en Timo Horl de kans om hun messenslijper primetime te presenteren aan een breed publiek. Terwijl vraag en productie gestaag toenemen in Duitsland, groeit ook het merkbewustzijn onder kookliefhebbers in andere landen als Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Het netwerk groeit uit tot meer dan 200 nationale en internationale dealers.

2020: Tweede generatie HORL®-messenslijper
In 2020 lanceert HORL® de tweede generatie van hun messenslijper genaamd HORL® 2, waarin Otmar en Timo Horl de nieuwste kennis en inzichten van de eerste generatie gebruiken. Met het allround slijptalent HORL® 2 Cruise, de flexibele HORL® 2 en de HORL® 2 Pro, worden drie nieuwe messenslijpers toegevoegd aan het assortiment.

Het doel van zowel vader en zoon is om te inspireren mensen en hen in staat te stellen keukenmessen eenvoudig en op professioneel niveau te slijpen. Uiteindelijk wil HORL® dat gebruikers momenten van pure vreugde ervaren, terwijl ze met plezier hun keukenmessen slijpen.

2022: verkrijgbaar in 35 landen
In 2022 is HORL® in dertien landen actief en is het assortiment verkrijgbaar in 35 landen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.horl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Horl 1993 (messenslijpers):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.