Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Haago warmers zorgen deze winter voor warme handen en voeten

Haago warmers zorgen deze winter voor warme handen en voetenNu de zon zich niet meer zo veel laat zien en de temperaturen dalen wordt het zaak om tijdens het buitensporten te zorgen dat de handen en voeten niet te hard afkoelen. Uiteraard doe je dat door je juiste kleding en schoenen te dragen, maar de warmers van Haago zorgen voor net een beetje meer warmte als dat nodig is.

Openen, schudden en genieten
De warmers van Haago zijn even effectief als handig in gebruik. Het gaat hier namelijk om kleine polypropyleen pouches (zakjes zo je wilt) gevuld met een mix van onder andere ijzerpoeder, koolstof, zout en vermiculiet. Deze zakjes zijn luchtdicht verpakt, maar zodra je ze uit hun verpakking haalt en even goed door elkaar schudt doet moeder natuur de rest: dankzij het contact met zuurstof begint het ijzer (versneld) te roesten en daardoor warmte af te geven. En die warmte kan wel 10 uur voelbaar zijn.

Snel en veilig
Na het openen van verpakking en wat schudden zal over het algemeen de warmte al binnen enkele minuten goed voelbaar zijn. Het polypropyleen is dermate stevig dat het alle actieve stoffen binnenhoudt en onder andere water buiten houdt, maar laat tegelijkertijd zuurstof zonder problemen door om het proces in werking te zetten. Er komt dus geen vuur bij kijken en ook wordt de temperatuur van de pouches nooit dermate hoog dat het pijnlijk wordt. De Haago warmer kunnen dan ook zonder problemen direct in de handschoenen of bijvoorbeeld schoenen worden gedragen om zo zeer gericht voor extra warmte te zorgen waar dat nodig is.

Voor handen, voeten en lichaam
Haago biedt verschillende warmers aan, elk met hun specifieke doel. Zo zijn er de iets grotere Body Warmers die binnen in de jas kunnen worden gebruikt om de borst warm te houden. Voor de voeten zijn er zowel Toe Warmers voor bij de tenen als Foot Warmers (in verschillende maten) voor onder de voeten. Zeker bij lopen in sneeuw zorgen deze voor extra warmte als de schoenen niet voldoende isolatie bieden tegen optrekkende kou. Voor de handen zijn er tot slot de Hand Warmers, welke je gemakkelijk in je handschoenen kunt schuiven.

Essential Emergency Kit
Naast de warmers biedt Haago ook een speciale Essential Emergency Kit aan. Deze kit is bedoeld voor onverwachte situaties in de natuur, maar bijvoorbeeld ook langs de weg. De kit bestaat uit 9 essentiële producten om je te beschermen, te helpen navigeren en aandacht te trekken van eventuele hulp. Dat zijn een warmte deken (folie), een Body, Hand en Toe Warmer, een noodfluit met nekkoord, fluorescerend vest, LED-licht, kompas en fluorescerende strap voor extra zichtbaarheid.

Adviesverkoopprijzen
Hand Warmer (per set): EURO 2,00
Toe Warmer (per set): EURO 2,00
Foot Warmer S (per set): EURO 3,00
Foot Warmer M (per set): EURO 3,00
Foot Warmer L (per set): EURO 3,00
Body Warmer Body (per stuk): EURO 2,00
Essential Emergency Kit (per stuk): EURO 25,00

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://haago.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.