Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Composite Seam System van Patagonia

Composite Seam System van PatagoniaIn hun zoektocht om steeds lichtere, comprimeerbaardere en soepelere shells te maken, is Patagonia uiteindelijk met een geheel nieuw systeem gekomen, CSS oftewel Composite Seam System

Patagonia vond dat de gestikte naden omvangrijker en stijver waren dan de super lichtgewichtstoffen die ze hadden ontwikkeld. Ze moesten met nieuwe manieren op de proppen komen om naden te construeren die die nieuwe stoffen recht aandeden en tegelijkertijd de duurzaamheidsproblemen aanpakten die door schuring bij tapen worden veroorzaakt.

De oplossing werd gevonden in het Volledig nieuwe Composite Seam System (CSS), een exclusieve, innovatieve benadering van Patagoniƫ. Css vermindert niet alleen de massa, het gewicht en de hoeveelheid gebruikte materialen, maar het verbetert ook prestaties middels het elimineren van het draadeinde (een zwak punt door schuring) en het naaldgat, een potentieel gebied voor verzadiging in harde shells en lekkage in zachte shells.

Een voorbeeld van toepassing van CSS is het vernieuwde Specter Jacket (zie foto). Dit 2.5 laags jack is uitgevoerd met H2No Storm barrier en een Deluge DWR (durable water repellent) finish. Voor dames beschikbaar in de maten XS-L (kleuren: green flash of sunburst red) en voor de heren in de maten X-XL (kleuren: bonfire orange, ridge blue of solar green).

Het Specter Jacket weegt slechts 227 gram en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 259,-.

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Patagonia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.