Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven lanceert twee nieuwe collecties van unieke Samlaren producten gemaakt van overgebleven materialen

Fjallraven lanceert twee nieuwe collecties van unieke Samlaren producten gemaakt van overgebleven materialenDeze lente/zomer 2023, introduceert Fjällräven twee nieuwe collecties van kleding en uitrusting, als onderdeel van het Samlaren project: unieke en tijdloze artikelen gemaakt van het overschot in materialen uit de basisproductie van het merk. Samlaren, een initiatief dat in 2021 voor het eerst werd gelanceerd, is in het leven geroepen om restmaterialen een nieuw leven te geven. Alle Samlaren producten zijn gebaseerd op klassieke Fjällräven ontwerpen, maar vervaardigd uit upcycled materialen in een hoogwaardig ontwerp en gelimiteerde oplage.

Capsule collectie
De eerste Samlaren collectie werd gelanceerd in 2021 en was erg populair: veel van de producten waren door hun beperkte oplage snel uitverkocht. Samlaren (het Zweedse woord voor verzamelaar) is een capsule collectie bestaande uit Fjällräven producten in unieke ontwerpen en kleurencombinaties. Elk Samlaren item wordt gelimiteerd tot het beschikbare restmateriaal en de producten worden alleen op de markt gebracht als er voldoende materiaaloverschot is om het van te maken.

Gelimiteerde collectie
"Onze productieprocessen creëren geen grote hoeveelheden restmaterialen, wat goed is, en daarom is Samlaren een gelimiteerde collectie. Maar tot het moment dat we zo efficiënt zijn dat er helemaal geen materialen meer overblijven in onze processen, is Samlaren voor ons een inspirerende manier om de restjes die we hebben, om te zetten in kostbare stukken."
Henrik Andersson, Global Creative Director

Het erfgoed van Fjällräven op het gebied van innovatie en duurzaamheid
Het idee voor het Samlaren project is voor Fjällräven niet nieuw. In 1964 borg Åke Nordin tijdens de ontwikkeling van zijn baanbrekende Thermo tent een rol stof op die net niet voldeed aan de verwachtingen. Een paar jaar later werd diezelfde rol stof perfect bevonden voor het eerste Fjällräven kledingstuk: de legendarische Greenland Jacket. Deze pragmatische benadering van materialen maakt sindsdien deel uit van het DNA van Fjällräven.

Minimaliseren van afval
"In de brede zin van ons werk op het gebied van duurzaamheid is het minimaliseren van afval een cruciaal onderdeel en Samlaren een effectieve en elegante manier om dat te bereiken. De restmaterialen zijn al geproduceerd volgens onze strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, dus Samlaren producten zijn, net als alle Fjällräven producten, langetermijninvesteringen, klaar voor vele jaren gebruik in het buitenleven."
Saskia Bloch, Global Sustainability Director

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.