Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

La Sportiva officieel klimaatneutraal gecertificeerd voor 2023

La Sportiva officieel klimaatneutraal gecertificeerd voor 2023La Sportiva North America kondigt met trots aan dat ze officieel klimaatneutraal gecertificeerd zijn voor 2023. Ze hebben hun merkemissies voor 2022 gemeten, gecompenseerd door te investeren in oplossingen voor klimaatverandering, tijdgebonden reductieplannen geïmplementeerd en gecompenseerd voor hun jaarlijkse ecologische voetafdruk. "We zijn er trots op deel uit te maken van deze beweging om emissies te verminderen met directe klimaatactie."

HOE ZE HET HEBBEN GEDAAN

STAP 1: METEN
La Sportiva N.A. heeft haar Scope 1, 2 en 3 grondstof-tot-consument broeikasgas (BKG) emissies gemeten, inclusief alle emissies van het maken en leveren van haar producten en diensten.

  • La Sportiva N.A. Totale emissies 2022 = 20.418 tCO2e


STAP 2: COMPENSEREN
La Sportiva N.A. investeert buiten haar waardeketen in hoogwaardige, geverifieerde projecten die voldoen aan de Climate Neutral Standard. Deze projecten versnellen de klimaatvooruitgang en compenseren voor de huidige BKG-emissies van La Sportiva N.A. terwijl de reductiemaatregelen worden geïmplementeerd.
  • Industrieel: Sichuan Furong Coal Mine Methane Utilization Project
  • Wind: Crow Lake Wind, South Dakota
  • Voorkomen van ontbossing: Cordillera Azul National Park Redd Project


STAP 3: VERMINDEREN
La Sportiva N.A. heeft zich gecommitteerd aan reductiedoelen en specifieke actieplannen om operationele en waardeketen emissies te verminderen binnen de komende 12-24 maanden.
  • Vermindering van Upstream Shipping: Stel een maximaal budget vast voor luchtvracht om het gebruik van hoog-emitterende luchtvrachtmethoden te verminderen met 50% van de monetaire kosten in vergelijking met de uitgaven in 2022 voor Aziatische en Europese productlijnen.
  • Elektriciteitsvermindering: Maak de overstap naar 100% windenergie voor ons elektriciteitsnetwerk via ons elektriciteitsbedrijf in Colorado.


Meer informatie op: https://www.climateneutral.org/.

Voor meer informatie: https://www.lasportiva.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot La Sportiva:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.