Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

DUALISME 2.0: nieuwe sneeuwcollectie van honderjarige Colmar

DUALISME 2.0: nieuwe sneeuwcollectie van honderjarige ColmarDe bergen in, de natuur opzoeken, in dezelfde kleding die we in de stad dragen, uitgerust met alle mogelijke moderne technologieën en in een minimalistisch en tijdloos design. Dit is het concept achter de sneeuwcollectie van Colmar voor Winter 2023-24. Transformatie is het sleutelwoord in deze selectie sportkleding die veelzijdigheid biedt. De drager benadrukt de persoonlijke stijl bij het skiën, in zowel snit als kleurenpalet. Het dualisme van de afgelopen collectie gaat nog een stap verder en toont uitgebreide, op het eerste gezicht minimalistische kledingstukken waar niets minimaal aan is. De collectie is stijlvol omdat deze is gestructureerd om functioneel, verrassend veelzijdig en comfortabel te zijn.

Esthetische dualisme
Dit ogenschijnlijk esthetische dualisme wordt uitgedrukt door de slimme combinatie van verschillende stoffen en de verhouding tussen de voor- en achterkant van de jas of door het gebruik van dezelfde stof in verschillende delen of in het contrast tussen een mat effect en een glanzende, gladde, gewatteerde variant.

Terugkomst van colorblocking
Het kleurenpalet initieert niet alleen de terugkomst van colorblocking, maar ook ongebruikelijke nuances voor ski collecties, zoals donkergrijs gecombineerd met ijsblauw, en sets in één kleur zoals tobacco, blueberry en burgundy voor hem en aquamarijn, poederroze en hemelsblauw voor haar.

Ingedeeld op warmte en dikte
Daarnaast kan de collectie worden ingedeeld op warmte en dikte. Afhankelijk van het gewicht beschermen de kledingstukken tegen meer of minder intense kou en zijn ze in verschillende mate gewatteerd, afhankelijk van het weer. Om het te vereenvoudigen zijn ze onderverdeeld in Extra warm, Warm en Mountain Attitude: het laatste deel omvat kledingstukken die met elkaar kunnen worden gecombineerd als lichte donsjacks die met shells kunnen worden gedragen of individueel in de tussenseizoenen. Ook combineren veel collectiestukken onderling mooi, om een outfit naar eigen smaak en behoefte samen te stellen.

Sportieve design items
Extra aandacht gaat uit naar enkele design (maar nog steeds sportieve) items, zoals volledige skipakken: een single shell voor hem en glanzend en dubbel gestikt pak voor haar; of meer functionele bodywarmers voor mannen en stijlvolle exemplaren voor vrouwen, perfect te combineren met lichtgewicht kledingstukken. Een echte must-have voor de komende winter zijn de kledingstukken van corduroy. In dit typische materiaal, dat refereert naar de bergen, maar ook zeer modieus oogt voor een winter in de stad, heeft Colmar jassen, broeken en een uiterst modieus mini-vest met een zachte omslagkraag in de collectie. De corduroy is zeer technisch en functioneel en houdt de drager uiteraard droog in de sneeuw.

Onderzoek achter het gebruik van stoffen
Tot slot is het belangrijk om het onderzoek achter het gebruik van stoffen te benadrukken, met speciale aandacht voor duurzame stoffen. Het gebruik van "milieuvriendelijke" materialen heeft grote vooruitgang geboekt in deze collectie, waardoor tijdloze en veelzijdige kledingstukken zijn ontstaan.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.colmar.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Colmar:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.