Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VEJA ontwerpt in samenwerking met Sea Shepherd een exclusieve Fitz Roy

VEJA ontwerpt in samenwerking met Sea Shepherd een exclusieve Fitz Roy Na een eerste succesvolle samenwerking in 2022, waarbij VEJA en Sea Shepherd de handen ineensloegen, hebben ze opnieuw de krachten gebundeld om een opmerkelijke volledig zwarte versie van de Fitz Roy te ontwerpen, VEJA's nieuwste outdoor stijl. Deze samenwerking ontstond uit een gedeelde passie voor het behoud van onze oceanen en het beschermen van maritieme ecosystemen. Het is een eerbetoon aan de inzet van Sea Shepherd voor de bescherming van zeedieren over de hele wereld, van Antarctica en de Galápagos tot West-Afrika en Europa.

Maritieme Missie van Sea Shepherd
Sea Shepherd is een non-profit organisatie voor mariene conservatie die directe actie onderneemt om alle zeedieren te beschermen, van Antarctica en de Galápagos tot West-Afrika en Europa. Met een vloot van schepen in de frontlinie strijden ze tegen illegale visserij en werken ze samen met lokale autoriteiten om stropers voor het gerecht te brengen. Hun nieuwste schip, de Triton, is momenteel op campagne in de Oostzee, waar de Sea Shepherd-bemanning al meerdere tonnen dodelijke spooknetten en illegale visuitrusting heeft opgehaald.

Samenwerking en inspiratie
De eerste samenwerking tussen VEJA en Sea Shepherd, gelanceerd als eerbetoon aan de verdedigers van de zee, overtrof alle verwachtingen. Het team van VEJA voegde zich bij de bemanning van Sea Shepherd op een boot in de buurt van La Rochelle, waar twee leden van VEJA enkele dagen aan boord doorbrachten. Ze begonnen aan een missie op 300 km van de kust en waren getuige van het begin van Sea Shepherd's operatie tegen het bijvangst van dolfijnen. Als gevolg van deze ervaring en onze eerste samenwerking werden we geïnspireerd om samen te blijven werken.

Kenmerken van de Fitz Roy
De nieuwe VEJA x Sea Shepherd samenwerking, ontworpen voor optimaal leven aan boord, is ontstaan uit het leven op de boot met de bemanning. Met zijn technische zool en waterbestendige materialen is de Fitz Roy een technische schoen met een stevige en stabiele zool, dankzij multidirectionele noppen en een Rock-Plate. De Trek-Shell bovenkant, gemaakt van 100% gerecycled polyester, is resistent en waterbestendig: het strak geweven materiaal is behandeld met een duurzaam waterafstotend middel zonder PFC. De Rock-Plate is geplaatst tussen de 31% Amazone rubberen buitenzool en de 52% suikerriet middenzool, wat bescherming biedt tegen scherpe voorwerpen op de grond. Het L-Foam dempingsinzetstuk, gemaakt van 30% natuurlijke latex, biedt comfort en bescherming tegen trillingen. De vorm van de zool zorgt voor stabiliteit en veiligheid. 43% van het materiaal is bio-based en gerecycled. Gemaakt in Brazilië.

Duurzaamheid en productie
De VEJA x Sea Shepherd samenwerking zet in op duurzaamheid met materialen en technologieën die milieuvriendelijk zijn. De Fitz Roy is gemaakt met een Trek-Shell bovenkant van 100% gerecycled polyester, behandeld met een PFC-vrij duurzaam waterafstotend middel. De Rock-Plate tussen de buitenzool en de middenzool biedt bescherming en is gemaakt van 31% Amazone rubber en 52% suikerriet. De L-Foam dempingsinzetstuk, vervaardigd uit 30% natuurlijke latex, combineert comfort met trillingsbescherming. Met 43% bio-based en gerecyclede materialen draagt deze schoen bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien wordt de Fitz Roy in Brazilië vervaardigd, wat bijdraagt aan lokale werkgelegenheid en eerlijke productiepraktijken.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: http://veja.fr/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.