Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Duitse Duurzaamheidsprijs voor 50e verjaardag VAUDE

Duitse Duurzaamheidsprijs voor 50e verjaardag VAUDEVAUDE wint de Duitse Duurzaamheidsprijs voor Bedrijven 2024 in de sector "Textiel". In het bijzonder wordt de hoge betrokkenheid van het outdoormerk voor een faire en milieuvriendelijke supply chain erkend. Met deze prestigieuze onderscheiding wordt het 50-jarig jubileum bekroond, dat VAUDE in 2024 viert. "De DNP is een belangrijke bevestiging van alles wat we al jaren samen bij VAUDE doen en bereiken - een prachtige erkenning voor onze 50e verjaardag!" zegt Antje von Dewitz, CEO VAUDE, verheugd met het hele team. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 23 november in Düsseldorf.

De Duitse Duurzaamheidsprijs welke nu voor de 16e keer Wiordt uitgereikt, wordt beschouwd als Europa's belangrijkste onderscheiding voor ecologisch en sociaal engagement. "Wij zijn erg blij met deze onderscheiding voor onze duurzame bedrijfsvoering. We moeten de klimaatverandering en de uitbuiting van mens en natuur met effectieve daden bestrijden. Daarom volgen wij bij VAUDE al 15 jaar consequent de weg van duurzame transformatie. Graag willen wij daarmee mensen aanmoedigen en juist in de uitdagende textielindustrie ertoe inspireren om ook deze weg te bewandelen!", aldus Antje von Dewitz. "De DNP is een beloning voor ons interdisciplinaire team en onze jarenlange inzet voor de wereldwijde supply chain", benadrukt Jan Lorch, VAUDE Sales en CSR Management. VAUDE ziet het onderscheiding, waarmee de producten kunnen worden onderscheiden, ook als een waardevolle oriëntatie voor de consument. Steeds meer mensen willen in hun dagelijks leven hun verantwoordelijkheid nemen en bewust winkelen - daartoe is het belangrijk om duurzame producten in één oogopslag te kunnen herkennen.

DNP voor bedrijven eert pioniers in 100 sectoren
Dit jaar worden voor het eerst bedrijven uit 100 sectoren gehuldigd, die samen met het federale ministerie van Milieu en de DIHK werden geselecteerd. De 100 winnaars en dus pioniers uit alle sectoren van de economie krijgen een gemeenschappelijk podium. Daarbij heeft de DNP als doel, om de dringend noodzakelijke duurzame transformatie sneller door de hele Duitse economie heen te voeren en zo een krachtig signaal af te geven.

Bij de prijsuitreiking in Düsseldorf op 23 november zullen de CEO's en duurzaamheidsfunctionarissen van de 100 baanbrekende bedrijven uit alle sectoren, minister van Milieu Steffi Lemke, minister van Defensie Boris Pistorius en andere prominente laudators, eregasten uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld, evenals 120 mediavertegenwoordigers aanwezig zijn.

VAUDE: Winnaar in de textielsector
VAUDE heeft de prijs gewonnen in een branche, die grote ecologische en sociale uitdagingen moet overwinnen. De globale textielindustrie, die enorme hoeveelheden grondstoffen, energie, water en chemicaliën verbruikt, is verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de mondiale CO2-uitstoot. Als gevolg daarvan is deze industrie een cruciale factor voor de voortgang van de mondiale duurzame transformatie. "Wij laten zien dat het ook in de problematische textielindustrie mogelijk is om verstandige alternatieven en oplossingen te ontwikkelen. Het verbinden van milieu- en sociale normen in de waardeketen moet een vanzelfsprekendheid worden", zegt Uwe Gottschalk, VAUDE productmanagement.

In het kader van de duurzame transformatie zet VAUDE zich al vele jaren, samen met de onafhankelijke Fair Wear Foundation, in voor hoge sociale normen, goede arbeidsomstandigheden en faire lonen in de globale supply chain. Tegelijkertijd zet VAUDE zich voortdurend in voor een milieuvriendelijke, energie-efficiënte productie zonder problematische chemicaliën en voor de implementatie van duurzame criteria bij de productontwikkeling. Omdat er geen overkoepelend textielkeurmerk op de markt bestond, heeft VAUDE met "Green Shape" sinds 2010 een eigen standaard voor milieuvriendelijke en faire producten gecreëerd, die zich op de strengste evaluatiecriteria baseert. VAUDE zet zich in voor een langdurig gebruik van haar producten, waarbij ze duurzaam, repareerbaar en herbruikbaar zijn. Bovendien biedt VAUDE een professionele reparatieservice. Om de uitstoot in de supply chain aanzienlijk te reduceren, worden voornamelijk gerecyclede of organische materialen gebruikt. Bovendien streeft VAUDE het doel na om op een resource-ontkoppelde manier te groeien met behulp van nieuwe bedrijfsmodellen zoals de verhuurservice VAUDE Rent . Als pionier in de branche is VAUDE ook een belangrijke aanjager van de verandering naar een circulaire textieleconomie.

VAUDE wint voor de tweede keer de DNP
VAUDE wint de Duitse Duurzaamheidsprijs voor de tweede keer - in 2015 werd VAUDE uitgeroepen tot "het meest duurzame merk van Duitsland". Toen VAUDE in 2009 aan zijn duurzame transformatie begon, stelde het merk zichzelf ten doel "het meest duurzame outdoormerk van Europa te worden". VAUDE heeft het hele bedrijf duurzaam gemaakt, heeft zich vrijwillig gecommitteerd aan de strengste onafhankelijke certificeringen en bouwde de eigen duurzaamheidsnorm "Green Shape" op. "Op deze weg, die vooral in het begin erg moeilijk en tijdrovend was, was de onderscheiding als 'Duitslands meest duurzame merk' in 2015 een belangrijke mijlpaal die ons heeft gesterkt en ons met nieuwe energie heeft geïnspireerd", aldus Antje von Dewitz.

Over de Duitse Duurzaamheidsprijs
De DNP is een initiatief van de Duitse Stichting Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. in samenwerking met de federale overheid, gemeentelijke verenigingen, bedrijfsverenigingen, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen. Jury's van gerenommeerde experts uit het bedrijfsleven, de politiek, onderzoek en het maatschappelijk middenveld beslissen over de winnaars. De prijs is voor baanbrekende bijdragen aan de transformatie naar een duurzame toekomst. Aan de hand van best practice voorbeelden wordt getoond hoe duurzame ontwikkeling succesvol kan zijn. De prijs heeft tot doel alle belangrijke actoren te motiveren om te veranderen, hen over de grenzen heen met elkaar te verbinden en partnerschappen te stimuleren.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.