Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helly Hansen wint red dot award voor Graphene Infinity 3-in-1 jacket

Helly Hansen wint red dot award voor Graphene Infinity 3-in-1 jacketHelly Hansen is enthousiast over het ontvangen van een Red Dot Award, erkend voor de hoge kwaliteit en het uitstekende ontwerp van het nieuwe Graphene Infinity 3-in-1 Jacket. Als onderdeel van de HOD collectie zijn innovatieve technologieën en moderne esthetiek gecombineerd in een jas die speciaal is ontworpen om optimale prestaties te leveren met een balans tussen duurzaamheid, warmte en temperatuurregeling. Als een van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld heeft Red Dot duizenden productinzendingen ontvangen van ontwerpers en bedrijven uit 60 landen, die werden beoordeeld door een internationale jury van experts in verschillende disciplines.

Hoogwaardige materialen en technologieën
De Graphene Infinity 3-in-1 Jacket richt zich op designinnovatie in combinatie met hoogwaardige materialen en technologieën en heeft een veelzijdige 3-in-1 constructie, met een beschermende buitenkant en een lichtgewicht isolator aan de binnenkant. Met LIFA INFINITY PRO™, Helly Hansen’s meest innovatieve waterdichte/ademende technologie tot nu toe, is de shell jas voorzien van een volledig waterdicht/ademend LIFA INFINITY PRO™ membraan en duurzame waterafstotende eigenschappen, zonder gebruik van chemicaliën. Met behulp van LIFA®-technologie, een eigen vezel van Helly Hansen die lichtgewicht en hydrofoob is, wordt het membraan gecombineerd met 100% LIFA®-gecoat materiaal, waardoor een technologie ontstaat die verantwoorde en superieure prestaties levert op professioneel niveau.

Hoogste niveau van bescherming
Met LIFA INFINITY PRO™ voldoet de shell ook aan de extreme waterdichtheid en het ademende vermogen van HELLY TECH® Professional constructie. Daarnaast garandeert deze technologie het hoogste niveau van bescherming voor lange dagen op de piste. De revolutionaire technologie biedt ook een eeuwige waterafstotende bescherming die na gebruik nooit meer chemisch behandeld hoeft te worden, wat zorgt voor duurzaamheid en langdurige prestaties. Verdere details in het ontwerp zijn onder andere meerdere zakken voor het opbergen van spullen en ritsen om de luchtstroom en ventilatie te garanderen. Een nieuwe capuchonconstructie zorgt voor meer comfort en minder omvang.

Graphene voering
De binnenste isolator, die bijdraagt aan de bestendigheid van het jack, is gemaakt van een eersteklas Graphene voering en een lichtgewicht maar extreem bestendige Pertex® Diamond Fuse ripstop stof. De Graphene voering is niet alleen duurzaam, maar helpt ook de lichaamstemperatuur te reguleren door warmte van warmere delen van het lichaam naar koudere delen te sturen. Het materiaal neutraliseert geurtjes en heeft antistatische eigenschappen. Het binnenjack is gemaakt van een hybride van synthetische en donzen isolatie, waaronder PrimaLoft® Thermoplume Cross Core en Allied® dons, en maakt optimaal gebruik van beide isolatie-eigenschappen om warmte te leveren, met behoud van het ademende vermogen en de temperatuurregulatie. Het ruitvormige quiltpatroon zorgt voor een klassieke en geraffineerde look. De isolator is speciaal ontworpen voor het lagen-systeem, zonder capuchon voor beperkte omvang en met elastische manchetten voor extra comfort en warmte.

HOD collectie
"Ons team is erg blij met deze toonaangevende prijs," zegt Oyvind Vedvik, Category VP of Ski bij Helly Hansen. "Deze jas maakt deel uit van onze HOD collectie, die onze meest innovatieve technologieën en materialen samenbrengt in moderne, modieuze ontwerpen. We zijn vereerd en trots om deze overwinning te vieren als een bewijs van ons harde werk en onze toewijding om duurzame producten van hoge kwaliteit te creëren."

Extra functies
Extra functies van de Graphene Infinity 3-in-1 Jacket zijn onder andere verstelbare manchetten en een gemakkelijk op te bergen sneeuwvanger, een verstelbare en afneembare capuchon, een hoge kraag voor extra weerbestendige bescherming, RECCO® reflectoren voor extra veiligheid, raglan mouwen en gelede ellebogen voor optimale bewegingsvrijheid, een Life Pocket+™ om een telefoon langer aan de praat te houden in koud weer en een telefoonband met een riem om te voorkomen dat een telefoon valt en verloren gaat op de berg.

De Graphene Infinity 3-in-1 Jacket voor mannen is samen met de hele HOD collectie verkrijgbaar in de winkels en online in het najaar van 2023.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Helly Hansen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.