Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Waarom je altijd een TravelSafe reddingsdeken in je rugzak wilt hebben

Waarom je altijd een TravelSafe reddingsdeken in je rugzak wilt hebbenBij het inpakken denkt iedereen aan een extra jas, voldoende voedsel en natuurlijk een EHBO-kit voor het geval er een ongelukje gebeurt. Maar eigenlijk zou je ook altijd standaard een (TravelSafe) reddingsdeken (ook wel nooddeken of emergency blanket genoemd) bij je moeten hebben. Daar zijn behoorlijk wat goede redenen voor.

Warmtebehoud
Reddingsdekens zijn van origine ontworpen om lichaamswarmte vast te houden. In noodsituaties in de koudere maanden, zoals bij onderkoeling, kan het gebruik van een reddingsdeken levensreddend zijn om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Het zilverkleurige reflecterende materiaal van de deken weerkaatst de lichaamswarmte terug naar het lichaam, wat cruciaal kan zijn in koude omstandigheden. Een gemakkelijk ezelsbruggetje om te onthouden welke kant je moet gebruiken: "goud is koud". Met andere woorden: als je goude kant ziet , dan is de 'koude' kant aan de buitenkant van het deken..

Bescherming tegen oververhitting
In de warme maanden kan het bij een noodsituatie juist van groot belang zijn om je te beschermen tegen oververhitting. Je kunt in zo'n geval het reddingsdeken gebruiken om een schaduwplek te maken, door hem met de zilveren kant naar buiten en de gouden kant naar binnen tussen jou en de zon te plaatsen.

Bescherming tegen weersinvloeden
Reddingsdekens zijn water- en winddicht, waardoor ze bescherming bieden tegen neerslag en wind. Tijdens een plotselinge verandering in het weer kan het gebruik van een reddingsdeken de kans op onderkoeling verminderen en beschermen tegen hypothermie. Eventueel kun je je reddingsdeken gebruiken om er een soort bivakzak van te maken, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook over je kleding heen slaan om te voorkomen dat je kleding nat wordt en de kans op onderkoeling zo verminderen.

Zichtbaarheid voor reddingswerkers
Het opvallende reflecterende materiaal van een reddingsdeken kan dienen als een goed zichtbaar signaal voor hulpverleners. In noodsituaties waarbij je moet worden gevonden, vergroot het gebruik van een reddingsdeken je zichtbaarheid, vooral bij weinig licht of in afgelegen gebieden. Het zou je verbazen hoe klein je bent vanuit een helikopter, waardoor de kans op gevonden worden erg klein. De reflecterende schittering van een reddingsdeken kan zeker overdag zelfs op kilometers afstand worden waargenomen vanuit de lucht.

Compact, lichtgewicht en veelzijdig
Reddingsdekens zijn draagbaar, compact en wegen weinig. Dit maakt ze ideaal voor buitensporters, omdat ze niet veel ruimte innemen in een rugzak. Het gemak van meenemen vergroot de kans dat je deze belangrijke nooduitrusting daadwerkelijk bij je hebt tijdens je tochten. Naast het gebruik als warmte-reflecterende deken, kan een reddingsdeken ook dienen als noodschuilplaats, als grondzeil om vochtigheid te voorkomen, of als tijdelijke bescherming tegen zonlicht. De veelzijdigheid van een reddingsdeken maakt het daardoor een essentieel onderdeel van je uitrusting tijdens wandeltochten.

De reddingsdekens van TravelSafe wegen slechts 75 gram en zijn met hun afmetingen van 160x210 centimeter groot genoeg om op allerlei manieren te worden gebruikt. Ze zijn compact verpakt en passen zelfs in je jaszak. Geen reden dus om bij je volgende tocht niet voor de zekerheid een Travelsafe reddingsdeken mee te nemen.

Adviesverkoopprijs: EURO 2,99.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.travelsafe.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot TravelSafe:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.