Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Mammut Butterfly-System

Mammut Butterfly-SystemVoor het seizoen van 2005 heeft Mammut de rugzakcollectie revolutionair vernieuwd. Een van de highlights van deze serie is het innovatieve framesysteem voor rugzakken: het 'Butterfly-System'.

Een van de vruchten van de continue samenwerking tussen de productmanagers van Mammut en alpinisten van het Mammut Pro team en rugspecialisten is dit extreem lichte en ergonomisch ontworpen, maar zeer robuste framesysteem voor rugzakken.

Het vlindervormige frame is gemaakt van aluminium: ultra-licht maar erg sterk. Het anatomisch gevormde framewerk biedt support tussen de rugzak en de schouderstraps, als ook tussen het onderste deel van de rugzak en de heupgordel. Het resultaat is een optimale verdeling van gemicht die eenzijdige druk op de schouders en heupen elimineert.

Gezien van opzij heeft het Butterfly-System een S-vorm zoals de rondingen van het lichaam en past het perfect op de rug en de ruggekolom. Het frame komt niet in contact met de cervicale vertebrae en er is geen enkele druk op de lumbar vertebrae. Het Butterfly-System past zich aan aab de bewegingen van de rug en de draaiende bewegingen van de thoracic vertebrae. Deze beweging is essentieel voor het comfort en de vrijheid van bewegen tijdens het klimmen.

Mammut heeft de 3 topmodellen van de nieuwe Alpine serie uitgevoerd met het Butterfly-System: de Pillar 40, de Flight 28 (zie foto) en de Flight 35.

Adviesverkoopprijzen bedragen respectievelijk EURO 139, EURO 119 en EURO 129.

Voor meer informatie: https://www.mammut.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.