Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Duurzaamheids- en CSR-samenvatting 2023 van Fjallraven

Duurzaamheids- en CSR-samenvatting 2023 van FjallravenHoewel het moederbedrijf van Fjällräven, Fenix Outdoor, jaarlijks rapporteert over MVO, gelooft Fjällräven dat transparante communicatie over duurzaamheid en andere MVO-onderwerpen, waar iedereen van kan leren, de weg vooruit is. En nu steeds meer mensen zich inzetten om hun eigen impact op de natuur te minimaliseren, is het voor Fjällräven belangrijker dan ooit om te delen wat het het afgelopen jaar heeft bereikt... en hoe ver het nog te gaan heeft. Daarom is Fjällräven's samenvatting uit 2023 van feiten, cijfers, mijlpalen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en MVO nu publiekelijk beschikbaar.

2023 hoogtepunten

  • 73% Gebruik van milieuvriendelijke vezels vs. 63% in 2022
  • 100% Hernieuwbare elektriciteit op eigen en geëxploiteerde locaties
  • 89% Gebruik milieuvriendelijke wol vs. 82% in 2022
  • 97% Biologisch katoen vs. 96% in 2022
  • 18.000 Artikelen wereldwijd gerepareerd vs. ongeveer 5.000 in 2021


Waar moet Fjällräven het beter doen
Het is net zo belangrijk om de nog te behalen doelen en de mogelijkheden voor verbetering te delen. De duurzaamheids- en CSR-samenvatting 2023 geeft ook deze informatie, inclusief de noodzaak om de CO2-intensiteit van de productie te verminderen en het gebruik van gerecycled polyester te vergroten.

Duurzaamheid is samenwerking
Duurzaamheid is een al lang bestaande waarde van Fjällräven, omdat het een alternatief is voor snelle consumptie. Wanneer uitrusting vaak en langdurig wordt gebruikt, wordt deze zelden vervangen door nieuwe producten, kan deze worden doorgegeven aan de volgende generatie of tweedehands worden doorverkocht.

Ervoor zorgen dat outdoorkleding en -uitrusting lang meegaat, is echter een samenwerking tussen Fjällräven en de gebruiker. Aan de ene kant belooft Fjällräven hard te blijven werken aan het maken van duurzame uitrusting die lang meegaat, terwijl het altijd streeft naar een lagere impact op het milieu. Aan de andere kant vraagt het mensen om hun outdoorkleding en -uitrusting seizoen na seizoen te gebruiken, er goed voor te zorgen en deze niet te vervangen door nieuwe spullen. Zoals CEO Martin Axelhed zegt: "We doen het samen."

Bereid je uitrusting voor op het zomerseizoen
Er is weer een seizoen vol buitenavonturen aangebroken en gebruikers kunnen er op veel manieren voor zorgen dat hun kleding en uitrusting in topconditie zijn. Fjällräven-uitrusting is gemaakt met de bedoeling dat deze lang meegaat, maar goed onderhoud is essentieel om de functionaliteit op de lange termijn te behouden. Net als reparatie wanneer er sprake is van slijtage. Om hun uitrusting te repareren, kunnen gebruikers profiteren van de reparatiediensten in de winkel van Fjällräven, of zelf eenvoudige reparaties uitvoeren met instructies uit de vele handleidingen en instructievideo's van het merk.

Top drie manieren om thuis voor je uitrusting te zorgen
  1. Was uitrusting alleen volgens de instructies als het nodig is. Maak plekjes zoveel schoon als nodig.
  2. Maak shell-kleding regelmatig opnieuw waterdicht om de weerbestendige functionaliteit te behouden.
  3. Bewaar uitrusting die niet in gebruik is op de juiste wijze: schoon en in een droge, goed geventileerde ruimte, uit de buurt van direct zonlicht en hitte.


Repareer je uitrusting hier: https://www.fjallraven.com/nl/nl-nl/klantenservice/care-repair/

Lees hier het volledige rapport: https://www.fjallraven.com/4ade50/globalassets/fjallraven/eu/sustainability-update/FJR_CSR_2023.pdf

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.