Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Zakformaat: Marmot Chinook Windshirt

Zakformaat: Marmot Chinook WindshirtMarmot komt voor komende zomer met een jack dat je letterlijk in je broekzak kunt stoppen: het Chinook Winshirt, gemaakt met Pertex Quantum.

Dit verderlichte winshirt biedt een goede bescherming bij slecht weer en heeft een hoog ademend vermogen. En dat met een gewicht van slechts 85 gram. Dit lage gewicht is te danken aan de toepassing van Pertex Quantum, een van de lichtste stoffen die er op dit moment te krijgen is. Ondanks dat lichte gewicht levert Pertex Quantum toch een goede slijtvastheid.

De Ultralight trend heeft geresulteerd in een soort van hogere fun factor. Waarom zou je van de natuur moeten genieten met een superzware rugzak op je rug als je net zo goed met een fractie van het gewicht weg kunt komen? Ultralight is niet langer een trend ontworpen voor de adventure racing elite, het is tegenwoordig beschikbaar voor elke biker, klimmer en hiker.

Maar kijk uit met gewichtsbesparing als slecht weer een mogelijkheid is. Om voorbereid te zijn op de onverwachte weersomslag is er nu het Chinook Windshirt van Marmot om in je zak mee te nemen. Met een gewicht van 85 gram behoort tot één van de lichtste jacks van dit moment. Het Chinook shirt biedt gedegen bescherming tegen wind en regen en voorkomt daarmee het gevoel van de kou. Het materiaal heeft een hoog ademend vermogen en plakt niet aan de huid. Het geheim is Pertex Quantum. Deze ultralichte sof is gemaakt van 20D ripstop nylon 6.6 en weegt zo'n 30 gram per vierkante meter.

Hoewel het gewicht van de Chinook ongeveer hetzelfde is als een kleine energie-reep komt het toch met alle bekende features als een capuchon, full-size rits, elastische mouwen en een zak met ritsafsluiting.

het jack is leverbaar in Real Red, Electric Blue en Flash Yellow en heeft een adviesverkoopprijs van 100 Euro.

Voor meer informatie: https://www.marmot.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Marmot:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.