Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Ajungilak viert 150-jarig bestaan

Ajungilak viert 150-jarig bestaanDit jaar bestaat Ajungilak, de Noorse fabrikant van superieure slaapzakken, haar 150-jarig bestaan. Het bedrijf kijkt terug op een lange geschiedenis die wordt gekenmerkt door zowel events van historische betekenis als ook een passie voor innovatie. Ajungilaks slaapzakken hebben vele expedities warm gehouden tijdens diens avonturen, letterlijk de betekenis van hun naam nalevend: 'Ajungilak' betekent 'slaap lekker' in de taak van de Inuit.

Jacb Michael Breinen richtte het bedrijf op in Oslo (Noorwegen) in 1855, gespecialiseerd in watten voor matrassen, kussens, kleding en stoffering. Pas 34 jaar later produceerde het bedrijf diens eerste slaapzak, gevuld met rendier haren en kapok. Ajungilak was de eerste die een slaapzak ontwierp die volledig gevuld was met polyester vezels - een essentiƫle stap in de vooruitgang van het bedrijf die een nieuwe generatie van synthetische slaapzakken aankondigde waarvan de invloed heeft geholpen om de gehele producten-range van Ajungilak vandaag gestalte te geven.

In april 2001 werd het bedrijf overgenomen door de Mammut Sports Group uit Zwitserland. Zodoende, vormden de Zwitsers een perfecte alliantie van hun eigen know-how van de dons slaapzak met de ervaring van de Noren in synthetische polaire slaapzakken. Naast de aanzienlijk gestimuleerde markteing acitiviteite kwamen de anieuwe modellen die innovatieve materialen en ontwerpen voortbrachten. Ajungilak heeft steun aan een onderzoekproject verleend dat door de Zwitserse Federale Laboratoria voor het Testen van Materialen en Onderzoek (EMPA) wordt geleid, is lid van de Duitse Werkgroep voor dons-Kwaliteit en publiceerde een handboek over temperatuurnormen.

Elk jaar kiezen de lezers van het Duitse 'Outdoor' de winnaars van de 'Gear of the Year' awards. In 2001, 2002 en 2003 won Ajungilak de awards voor 'Beste synthetische slaapzak' en in 2004 zowel de award voor beste synthetische als dons slaapzak. Ajungilak is vandaag de dag de langst-gevestigde fabrikant van slaapzakken. Met 150 jaar ervaring biedt het de meest functionele en uitvoerige keus van slaapsystemen die er te vinden is.

Voor meer informatie: https://www.ajungilak.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Ajungilak:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.