Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Mammut introduceert NanoSphere

Mammut introduceert NanoSphereMammut introduceert komende zomer als eerste merk een geheel nieuwe technologie om kleding te beschermen tegen water en vuil: NanoSphere.

NanoSphere is een coating welke is gebaseerd op de natuurlijke water-afstotendheid van bijvoobeeld bladeren van planten en vleugels van insecten. Het gaat om een extra laagje die niet groter is dan enkele miljoensten van een milimeter en dus voor het menselijk ook onzichtbaar zijn. Grote voordeel van de coating is het feit dat water en vuil geen mogelijkheid krijgen om zich vast te klampen aan de stof en daardoor gewoon 'afparelen'.

NanoSphere beïnvloedt daardoor wél de waterdichtheid van stoffen, maar bijvoorbeeld niet de rekbaarheid, comfort of ademend vermogen. En het feit dat vocht en vuil zich niet kunnen nestelen zorgt er tevens voor dat kleding minder snel vies wordt en daardoor ook minder vaak gewassen hoeft te worden. Daarnaast kan dat wassen op een veel lagere temperatuur, wat de duurzaamheid van de kleding weer ten goede komt.

Mammut zal deze, door Schoeller uit Zwitserland ontwikkelde technologie toepassen op twee van hun topjacks: de Cerro Torre en het Pain Women Jacket. Deze zullen komende zomer in de winkel liggen.

Voor meer informatie: https://www.mammut.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.