Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond verbetert trekkingstokken

Black Diamond verbetert trekkingstokkenHoe je iets goeds verder optimaliseren kan laat Black Diamond nadrukkelijk zien met diens trekkingstokken-lijn voor de zomer 2005. Zowel het FlickLock System als het Binary System werden volledig herzien.

De twee bekende features, het snel vastklemmende Binary System voor het onderste segment van de driedelige telescoopstokken en het robuuste FlickLock System voor het klemmen van de middelste stoksegmenten werden volledig herzien: ze zijn nog stabieler dan tot nu toe en ook nog 's makkelijker te gebruiken. Daarnaast vernieuwde Black Diamond de ergonomische greep middels een nieuwe schuimstofpolstering en verbeterde materiaalkwaliteit. Dit allemaal binnen één programma, waarin iedereen de optimale stok voor zijn doel kan vinden - betrouwbaar, ergonomisch en robuust.

De Black Diamond stokken onderscheiden zich middels twee systemen: het FlickLock System en het Binary System. Met het FlickLock System worden de stokken van buitenaf geklemd, zoals bij de remmen van een fiets. De voordelen: een betere bescherming tegen inschuiven, mindere kracht nodig bij het bedienen, zeer lange levensduur en geen problemen bji vorst. Voor de zomer van 2005 werd het systeem verbeterd middels nog groter bedieningsgemak en een correcte voorspanning bij het verlaten van de fabriek. Hierdoor hoeft de eindgebruiker niets meer zelf af te stellen. Bij het Binary System werd de verbinding verbeterd voor 2005, waardoor het onderste deel van de stok nog beter en sneller vastklemt. Afstellen van de lengte gebeurt dan ook alleen middels het middelste stokgedeelte.

In totaal zijn er 4 modellen, de Terra CF (Zie foto) en de Contour voor de Superlight Serie en de gradient en Switchback voor de Mountain Serie. ADviesverkoopprijzen: Terra CF Euro 99,90, Contour Euro 79,90, Gradient Euro 69,90 en Switchback Euro 59,90.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.