Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

2005 Backpacking collectie van Raichle

2005 Backpacking collectie van RaichleBij het ontwerpen van de nieuwe collectie wandelschoenen van Raichle lag de focus dit jaar op de anatomisch geoptimaliseerde vrouwen modellen. Ze zijn lichter, met zachtere, 'high-grip' zolen en aantrekkelijk vormgegeven met de smaak van vrouwen in het achterhoofd.

Als uitgangspunt bij het ontwerpen van de damesmodellen voor de nieuwe backpacking collectie was het uitgangspunt de optimalisatie voor de vrouwelijke anatomie. Drukpunten werden vermeden door flexibeler ontwerp en de verstevigde binnenzijde voorkomt het omzwikken van de enkel bij vermoeidheid door toepassing van het Motion control concept. Tegelijkertijd zorgen zogenaamde flex-zones aan de voor- en achterkant voor comfortabelere lopen.

Het Rolling Advanced Sole concept zorgt voor natuurlijk afrollen van de voet, waardoor vermoeidheid van de voeten sterk wordt gereduceerd. Het Vibram profiel op de zool zorgt voor een perfecte grip, maar is tegelijkertijd veel lichter dan de zolen bij de herenmodellen.

Het Mt. Trail GTX damesmodel is gemaakt van Nubuck leer met een Gore-TEx binnenvoering. Voor het damesmodel is de zool dus lichter en zachter en wordt onder andere het concept van de Rolling Advanced sole en Motion Control toegepast.

De Mt. Trail GTX is er in de maten 4-9 en de adviesverkoopprijs is Euro 170.

Voor meer informatie: https://www.raichle.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.