Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Mammut Fly Jacket

Mammut Fly JacketAls de atleten van het Mammut Pro Team aangeven wat zij willen in een hardshell jacket, dan komt vaak 'minimaal gewicht' naar voren. Andere zaken waar om gevraagd wordt zijn comfort en bewegingsvrijheid. Mammut nam de uitdaging aan en ontwierp het Fly Jacket, een hoogwaardig alpine jacket dat aan deze wensen voldoet.

Gore-tex Paclite is lange tijd basisonderdeel geweest van de uitrusting van de Mammut bergsport professionals. Het nieuwe Sobec Stretch, een materiaal van slechts 162gr/m2, is elastisch en garandeert dus een optimale bewegingsvrijheid. Meer gewichtsbesparing werd bereikt door het gebruik van 13mm tape in plaats van de standaard 22mm tape: per jack scheelt dit ongeveer een A4tje aan materiaal.

De verstevigingen op schouders en ellebogen zorgden vaak ook voor extra gewicht. Door toepassing van een transparant PU-laminaat behoort die toename in gewicht tot het verleden: extra naden en materiaal is immers niet meer nodig.

Nog een manier om gewicht te besparen werd gevonden in de zakken: waarom zou elke kledinglaag zakken nodig hebben? De diagonale ventilatieristen zorgen voor toegang tot de zakken van de tussenlaagse softshells, maar om een extra zak op het Fly jacket zelf te hebben werd een zak op borst gelijmd. De mening van het Mammut Team na de eerste tests was dat het weglaten van de zakken en het bieden van toegang tot de andere zaken prima functioneerde en inderdaad tot gewichtsbesparing leidde.

Bij de capuchon zijn geen concessies gedaan: deze is met één hand af te stellen en is ruim gesneden zodat hij ook over een (klim)helm past.

De Fly Pants gaan samen met het Fly Jacket en worden volgens hetzelfde principe en met dezelfde materialen gemaakt. Ondanks de full-lenght, ergonomische ritsen, een met Velcro verstelbare taille en geïntegreerde gamaschen weegt deze broek slechts 640 gram.

Het Fly jacket zelf weegt 490 gram en is er in de kleuren Shadow, Black en lava.

Voor meer informatie: https://www.mammut.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.