Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Silva 'L-serie' hoofdlampen

Silva 'L-serie' hoofdlampenDe nieuwe L-serie hoofdlampen van Silva, bestaande uit vier verschillende producten, is ontworpen voor zowel de meest veeleisende als de beginnende hoofdlampgebruiker. Alle L-serie modellen zijn gemaakt van robuuste materialen, met zorg geselecteerd, voor urenlang intensief gebruik in het donker. Ze zijn allemaal weersbestendig en kunnen tegen regen, sneeuw en opspattend water.

L1: De helderste hoofdlamp in de markt
Dit is momenteel de meest krachtige LED-hoofdlamp in de markt. De uitmuntend presterende, ultra-heldere 3 Watt Luxeon LED’s geven de toon aan op hoofdlampgebied. De unieke constructie zorgt voor een lichtbundel die helder genoeg is voor het verre afstandswerk, tegelijkertijd geschikt voor het korte afstandswerk én voor gebruik in snel bewegende voertuigen. Geeft constant licht tot ongeveer 15% van de battery capaciteit over is en schakelt dan automatisch over op de energiebesparende modus, zodat u nog urenlang van licht verzekerd bent – dus geen vervelende verrassingen! De unieke constructie van de reflector-behuizing zorgt voor een perfecte balans. Zet je de lamp in de gewenste positie, dan blijft hij daar ook. Vier AA-batterijen (LR6), (inclusief) zitten in de hoofdband, op twee plaatsen, om een goede balans te garanderen. De L1 heeft vier verschillende lichtmodes: Energiebesparend, Helder, Ultra-helder en Knipperend. Een externe batterijhouder voor vier C-batterijen (LR14) wordt meegeleverd. Hiermee kunt u de ontlaadtijd met 300% verlengen. Bovendien perfect voor gebruik in koude omstandigheden, want de externe batterij kun je onder de kleding dragen; deze presteert daardoor maximaal.
LED: Luxeon 3 Watt werkelijke output
Lichtbereik: 100 meter
Ontlaadtijd (Energiebesparend, Helder, Ultra Helder): 24u, 6u, 2u 15min
Batterijen: 4 stuks AA (LR6) inclusief. (4 stuks LR14-batterijen voor externe batterijhouder zijn niet inclusief)
Gewicht: 226 g incl. batterijen
Afmetingen: 75 x 48 x 55 mm (hoofdlamp body)

L2: Uitstekende gewicht- / lichtopbrengst-ratio
De L2 heeft het frame van de L1, maar heeft een superheldere 1 Watt-LED en is daarmee de krachtigste LED-hoofdlamp op één na. De iets gematigde lichtbundel heeft genoeg aan twee AA (LR6) batterijen, waardoor de L2 extreem licht is en nog steeds indrukwekkend presteert. Verder heeft hij nagenoeg dezelfde functies als de L1, zoals automatisch overschakelen op de energiebesparende modus, de reflector-constructie en vier lichtmodes. Zie ook de bijlage met technische gevens.
LED: Luxeon 1 Watt werkelijke output
Lichtbereik: 60 meter
Ontlaadtijd (Energiebesparend, Hleder, Superhelder): 28u, 8u, 3u
Batterijen: 2 stuks AA (LR6) inclusief
Gewicht: 165 g incl. batterijen
Afmetingen: 75 x 48 x 55 mm (hoofdlamp body)

L3: Rood licht om ’s nachts te kunnen zien
Met vijf krachtige witte LED’s is dit model een perfecte keuze voor velerlei kort- en midden-afstandswerk. De L3 is ook uitgerust met een rode LED voor nachtkijken – bijvoorbeeld het lezen van de zeekaart tijdens nachtelijke navigatie. Ook heeft de L3 de eerder genoemde hoofdlampconstructie voor een perfecte balans van de reflector. De vier AA (LR6) batterijen (inclusief) zijn op twee plaatsen geïntegreerd in de hoofdband, om te zorgen voor optimale balans. L3 heeft vijf verschillende lichtmodes: Rood, Energiebesparend, Medium, Helder en Knipperend.
LED: 5 ‘high performance’ witte LED’s, 1 rode LED
Lichtbereik: 20 meter
Ontlaadtijd (Energiebesparend, Medium, Helder): 100u, 40u, 24u
Batterijen: 4 stuks AA (LR6) inclusief
Gewicht: 226 g incl. batterijen
Afmetingen: 75 x 48 x 55 mm (hoofdlamp body)

L4: Klein & licht – past in iedere zak
De L4 is de lichtste LED-hoofdlamp in de L-serie en is perfect voor de beginnende gebruiker. Uitgerust met vier LED’s (3 witte en 1 rode), geeft L4 aan de gebruiker een perfecte rode lichtbundelvoor het korte afstandswerk. Het rode licht wordt gebruikt in toepassingen waar het nachtkijken continu door moet blijven gaan. Drie AAA (LR3) batterijen (inclusief) zijn geïntegreerd in de hoofdlamp-body wat het geheel zeer compact en licht maakt. L4 heeft vijf verschillende lichtmodes: Rood, Energiebesparend, Medium, Helder en Knipperend.
LED: 3 ‘high performance’ witte LED’s, 1 rode LED
Lichtbereik: 15 meter
Ontlaadtijd: (Energiebesparend, Medium, Helder): 150u, 48u, 24u
Batterijen: 3 stuks AAA (LR3) inclusief
Gewicht: 82 g incl. batterijen
Afmetingen: 67 x 45 x 40 mm (hoofdlamp body)

Voor meer informatie: https://www.silva.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Silva:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.