Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Berghaus: speciale vrouwen daypacks

Berghaus: speciale vrouwen daypacksSpeciaal voor de vrouwelijke anatomie gemaakte rugzakken zijn eigenlijk niets nieuws. Toch zijn er nauwelijks speciale daypacks voor vrouwen. Voor het zomerseizoen 2005 heeft Berghaus de principes van de vrouwenrugzakken opnieuw onderzocht en consequenter dan eerder ook op dagrugzakken toegepast. Die vrouwen daypacks van Berghaus zetten daarmee nieuwe standaarden met betrekking tot draagcomfort.

Het vrouwelijk deel van de wandelbevolking is ongeveer 47 procent en de grote meerderheid daarvan onderneemt meestal dagtochten. Berghaus heeft daarom in in een groot project de behoefte in zake pasvorm en draagcomfort onderzocht. Bij de nieuwe dames-daypacks werden de resultaten consequent toegepast: de draagriemen zijn smaller en verlopen in een andere vorm, omdat vrouwen normaalgesproken smallere en aflopender schouders hebben dan mannen. Bovendien zijn ze zo gesneden dat ze niet over de borst schuren.

Ook op het punt van ruglengte heeft Berghaus de packs afgestemd: in tegenstelling tot de gangbare denkwijze is de vrouwenrug nauwelijks significant korter; het is de andere anatomie van de bekken: dat is de ware reden waarom bij vrouwenrugzakken de heupgordel hoger zit. Bovendien stemde Berghaus (bij de grotere packs) die hoogte van de heupgordel en de vorm aan de onderzijde af op de vrouwelijke anatomie.

Ondanks alle functionaliteit is ook design niks te kort gekomen: de nieuwe daypacks zijn er in een aantal modieuze, vrouwelijke kleuren.

De serie bestaat uit onder andere de Womens GR 26+6 (1,2Kg, 26+6 liter en 99 Euro), de Womens Freeflow 30 (zie foto, 1,27Kg,30 liter en 74,90 Euro) en de Womens Vercors 25 (815 gram, 25 liter en 39,90 Euro).

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.