Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Altitude dons lijn van Ajungilak

Nieuwe Altitude dons lijn van AjungilakTijdens de ontwikkeling van de nieuwe 'Altitude' collectie van hoogwaardig donsslaapzakken hielden de productspecialisten van Ajungilak niet alleen rekening met de technische constructie en textiel-keuze, maar ook met berscherming van dieren.

Het dons, genomen van 4 jaar oude moederganzen uit Oost-Europa, is van de hoogste kwaliteit en extreem duurzaam. Omdat de ganzen een uitgebalanceerd dieet krijgen en worden gehouden in een diervriendelijke omgeving, produceren ze dons van zeer hoge kwaliteit, dat vervolgens met de hand wordt geplukt volgens de meest strikte regels voor dierenbescherming. Daarna wordt het voorzichtig schoon gemaakt, gesteriliseerd en gedroogd met gebruikmaking van de nieuwste technologieën. Het dons dat op deze manier wordt verkregen is ontzettend duurzaam, hygiënisch en geurvrij. Elke donsvracht wordt geïnspecteerd volgens de EN standaard 12934 en geeft een bovengemiddelde fill-power van minstens 780 cuin.

Om het meeste te halen uit de warmte die het dons biedt zijn de slaapzakken van de Ajungilak Altitude serie voorzien van anatomische gevormde capuchons (H3= Hot Head Hood). Deze capuchon past precies over het hoofd om bescherming te bieden aan juist dat lichaamsdeel dat de meeste warmte verliest.

Het fijn-geweven, winddichte en gelamineerde buitentijk MLT Shelter (behalve in het zomer-model) werkt als een schild tegen vocht, sneeuw en ijs, terwijl het binnenmateriaal MLT Speedlight zorgt voor minimum gewicht en maximum comfort. De Altitude serie is gebaseerd op het reeds bewezen concept van de S-vormige H-kamer constructie, welke het dons op z'n plek houdt. Ook tijdens zware, lange expedities.

Met de dons-serie van Ajungilak heb je geen probleem om je weg te vinden in je slaapzak, zelfs niet als het pikkedonker en ijskoud is. De Altitude-serie is namelijk uitgerust met waterdichte, reflecterende ritsen die in het donker oplichten. De binnenkant van het voeteneind is versterkt en natte kleren kunnen worden opgeborgen om te drogen in de handige mesh-pocket aan de binnenkant.

De Altitude-serie bestaat uit de Altitude Extreme (195cm, 2090gram, temp.: 15/-50), de Altitude Winter L+R (180/195cm, 1690-1870gram, temp.:15/-41), de Altitude L+R (180/195cm, 1230-1390gram, temp.:20/-27) en de Altitude Summer L+R (180/195cm, 670-710gram, temp.:23/-12).

Voor meer informatie: https://www.ajungilak.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Ajungilak:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.