Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Raichle Urban Outdoor schoen met NanoSphere

Raichle Urban Outdoor schoen met NanoSphereRaichle is een van de eerste fabrikanten ter wereld die de water- en vuilafstotende NanoSphere-techonolgie toepast. Het innovatieve Urban Outdoor model Spider van Raichle's zomer 2005 collectie zet nieuwe standaarden voor schoenen, dankzij de exclusieve Schoeller behandeling.

Gewandeld in de modder? Koffie over je schoenen geknoeid? Of kom je terug van je hike met grasvlekken overal op je schoenen? Schoenenpoetsen is niet langer nodig dankzij de Schoeller NanoSphere-technologie. Als het vuil niet direct van de schoen afkomt, gewoon even je schoen onder de kraan houden en je Raichle Spider is weer zo schoon als wat.

Hoe werkt het? Water, vuil, olie en vettige substanties parelen onmiddelijk op en rollen van het nano-gestructureerde oppervlak van het textiel af. De Schoeller NanoSphere behandeling is gebaseerd op het natuurlijke principe van zelf-reiniging. Bijvoorbeeld de bladeren van bepaalde planten, of de vleugels van insecten blijven schoon omdat vuil en water zich niet kunnen binden aan het nano-gestructureerde oppervlak.

NanoSphere impregneert textiel zo goed dat dankzij het nano-gestructureerde oppervlak het afparelend effect zo'n 20 procent hoger ligt dan bij conventionele permanent waterdichte uitrusting. NanoSphere maakt textiel robuust, scheurvast en duurzaam. Het kan tegen druk en frictie heeft geen effect op comfort, ademend vermogen of elasticiteit.

Het nieuwe Spider model van de Urban Outdoor collectie van Raichle is geschikt voor zowel het kantoor als korte wandelingen. De stroeve, maar bijzonder licht van gewicht zijnde Vibram-zool geeft een perfecte grip op het asfalt of rotsen. De Spider is behandeld met Schoeller NanoSphere en dus nagenoeg zelfreinigend.

De Spider is er voor de heren in de maten 6-12 en 13 en voor de dames in 4-9. Je kunt kiezen uit anthracite of light gray.

Voor meer informatie: https://www.raichle.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.