Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Designcollectie voor de verticale wand

Designcollectie voor de verticale wandOnder de naam 'Extrem Big Wall' presenteerde Berghaus op de Outdoor-beurs 2005 een bijzondere en radicale collectie voor de Big Wall-klimmers. De collectie is ontstaan in samenwerking met drie van de beroemdste Big Wallers: Leo Houling, Thomas Huber en Alexander Huber.

'Extrem Big Wall' omvat kleding, rugzakken en een bivakzak en werd niet als een commerciƫle lijn, maar als design-line (een soort 'concept cars' voor klimmers) ontworpen. Daarom zijn de elf producten uit de collectie compromisloos, anders en innovatief.

Dat de producten uit deze collectie anders zijn is duidelijk te zien bij het doornemen van de serie. Zo is er een jas ontworpen zonder zakken, simpelweg omdat je tijdens het klimmen vaak de jaszakken toch niet gebruikt en zo dus gewicht kunt besparen. Of wat te denken van een rugzak waarin de materiaallussen verwerkt werden. Of klimshorts, maar dan gemaakt van waterdicht materiaal (wie verzint zoiets?). En tot slot als voorbeeld de bivakzak, welke van onderen is voorzien van een isolerende laag en van boven niet. Door vervolgens gewoon een warm jack te dragen tijdens het slapen is een slaapzak niet meer nodig.

Hoewel de serie zoals gezegd in eerste instantie niet werd ontwikkeld om ook daadwerkelijk in de winkels te komen liggen, blijkt er uit de markt toch vraag naar te zijn. Vandaar dat je kans hebt ze toch komend seizoen bij de klimspeciaalzaken tegen te komen.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.