Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Terra Nova Laserlite breekt record

Terra Nova Laserlite breekt recordHet is nu officieel: de Terra Nova Laserlite is volgens Guinness World Records de lichtste tent van allemaal. Dat hebben ze deze week officieel bekend gemaakt.

De tent was bij zijn introductie in 2004 de eerste tent van onder de 1 kilo, met een minimum gewicht van 990 gram en een ingepakt gewicht van 1140 gram. Voor dat vederlichte gewicht biedt de dubbeldoeks, enkelstoks tent een enorme ruimte. Reden genoeg voor om als eerste keus uit de bus te komen als tent voor bergmarathons en ultra light 3-seizoenen trekking.

Ondanks alle lof denkt Terra Nova niet dat het record lang stand zal houden. Voor het model van 2006 is er immers al weer 200 gram afgesnoept van het model. Het nieuwe model, genaamd Laser Competition, heeft een pakgewicht van slechts 953 gram en een minimum gewicht van 873 gram. En ondanks de inkrimping in gewicht is er geen sprake van ruimteverlies: de binnenruimte van de tent blijft hetzelfde.

Terra Nova introduceerde de Superlite serie van tenten in 2004. Voor 2006 zijn er acht Superlite modellen gepland, van de Laser Competition tot de nieuwe Laserlarge 3, een ruime twee-persoons tent met een enorme voortent en een gewicht van slechts 2,1 kilo. Ultralight liefhebbers die niet tot volgend jaar willen wachten zullen blij zijn om te horen dat er nu al een beperkt aantal Laser Competitions verkrijgbaar is bij enkele dealers.

Andy Utting, algemeen directeur van Terra Nova Equipment, zegt 'We zijn zeer blij dan de Laserlite op deze manier wordt gewaardeerd, het bewijs dat we ons doel om het beste te zijn bereiken. Voor 2006 hebben de technische grenzen van ontwikkeling van lichtgewicht tenten opnieuw verlegd met de nieuwe Laser Competition. Slechts enkele jaren geleden stond Terra Nova bekend om hun 'bomb-proof' tenten, nu denken mensen vooral aan ons vanwege de superlite tenten.'

Voor meer informatie: https://www.terra-nova.co.uk/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Terra Nova:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.