Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowe Alpine lanceert nieuwe expeditierugzakken

Lowe Alpine lanceert nieuwe expeditierugzakkenVolgend jaar zal Lowe Alpine 40 jaar ervaring hebben met het ontwerpen van toprugzakken. Wanneer deze schat aan ervaring wordt gebruikt om twee compleet nieuwe top-expeditierugzakken te ontwerpen, is het absoluut de moeite waard om eens heel goed te kijken.

Lowe blijft met de presentatie van het nieuwe topmodel Zanskar (zie foto) nadrukkelijk gericht op de ontwikkeling van zijn dameslijn. De vorm van deze expeditierugzak, de rijke uitrusting met veel slimme details en het speciaal aan de vrouwelijke anatomie aangepaste draagsysteem, maken dat het dragen van zware lasten in de ruigste uithoeken van de wereld ook voor vrouwen zeer draaglijk, ja zelfs comfortabel wordt. De last kan dankzij de vele extra vakken uitstekend worden ingedeeld, de bereikbaarheid is optimaal, mede door een extra rits aan de voorzijde en de uitbouwmogelijkheid voegt indien gewenst nog eens 15 liter aan de toch al niet misselijke 65 liter capaciteit toe.

De mannelijke tegenhanger, de Karakorum is het jongste model van Lowe Alpine met het Cantilever draagsysteem, dat als geen ander de schouders weet te ontlasten, terwijl de stabiliteit van deze grote (70 liter plus 20) rugzak voorbeeldig blijft.

Zowel de Zanskar als de Karakorum zijn gemaakt van nieuwe, zeer lichte maar toch uiterst slijtvaste nylon stoffen. Ze zijn voorzien van het vernieuwde Torso Fit APS 9 draagsysteem, dat in 2006 verbeterde body contact-stoffen en een betere pasvorm meekrijgt. Dat de klep van de rugzakken ook nog eens dienst kan doen als dagrugzak van 17 liter, wanneer de grote last eens niet mee hoeft, maakt hun gebruik nog veelzijdiger. Verder worden standaard een geïntegreerde regenhoes, wegvouwbare bidonvakken die geschikt zijn voor zowel Nalgene eals Sigg-flessen, een Noggin Notch die noodzakelijke hoofdruimte creëert en een binnenvak voor de hydration unit met een slangdoorvoer aangebracht.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.