Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Primus Omnifuel opnieuw Gear of the Year

Primus Omnifuel opnieuw Gear of the YearVoor de vierde keer op rij kozen de lezers van het Duitse blad Outdoor de Primus Omnifuel als winnaar van de Gear of the Year award in de categorie branders. In 2001, het jaar waarin de brander werd geintroduceerd, bereikte de brander al de tweede plaats. De Primus Omnifuel overtuigt door zijn veelzijdigheid, betrouwbaarheid en bedieningsgemak.

Of het nou om de eerste beklimming van de Mount Everest of de eerste expeditie dwars over Groenland gaat: een robuste, betrouwbare Primus brander was er altijd bij. In dezelfde traditie gaat ook de Omnifuel verder, de enige echte multifuel brander. Wasbenzine, autobenzine, petroleum, kerosine, diesel of gas: de Omnifuel slikt het allemaal en brandt er perfect op. De brander is zeer stabiel, zuinig met brandstof, weegt slechts 362 gram en brengt een liter water al in drie-en-halve minuut aan de kook.

Het komt dan ook niet echt als een verrassing dat de lezers van Outdoor opnieuw kozen voor de Omnifuel als Gear of the Year op het gebied van branders. Daarbij liet hij onder andere de Trangia Stormcooker 25-6 en MSR Dragonfly ver achter zich.

Joakim Grönvik, brandmanager van Primus, verklaart verder: 'Een hartelijk bedankt richting de lezers van Outdoor, die de Omnifuel voor de vierde keer op de eerste plaats hebben gezet. Wij zien deze verkiezing als aansporing om de ingeslagen weg van innovatiekracht en hoge productkwaliteit te blijven volgen.'

De Primus Omnifuel is er zonder fles, maar met windscherm en multitool voor ongeveer 170 Euro of inclusief 0,6 liter fles voor nog geen 180 Euro. Ook is er een speciale titanium-versie verkrijgbaar voor 299 Euro.

Een volledig overzicht van de uitslag van de verkiezingen is te vinden op http://www.outdoor-magazin.com/gearoftheyear2005.103946.htm.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.