Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vaude wint 2006 if product design award

Vaude wint 2006 if product design awardVaude, de fabrikant van bergsportmaterialen, ontving onlangs voor hun innovatieve design de 2006 if product design award, een van de belangrijkste design awards ter wereld. De Aracanda 30 won de award voor diens revolutionaire constructie: Vaude loopt voorop bij het ingenieus combineren van het gebruik van verschillende naadloze technologieen om een rugzak te maken die volledig is gelast. Met deze innovatie heeft Vaude een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van rugzakken door technische performance en design naar een nieuw niveau te dragen.

Vaude introduceert de eerste rugzak die is gemaakt met gebruikmaking van het innovatieve Ultra Seam: de Aracanda 30. Deze is gemaakt met gebruik van de laatste thermische naad-dichtings methodes in plaats van de oude naad en draad techniek. Compleet gelast, waterdicht en met een strak design steekt de hikingrugzak Aracanda 30 uit boven de rest van de markt. Vanaf februari 2006 zal de Aracanda 30 in de winkels liggen.

Vaude combineert verschillende thermische naad-dichtings methodes zoals ultrasoon lassen, HF lassen of hitte overdracht (Heat Transfer) bij de fabricage van de Aracanda 30. In tegenstelling tot de klassieke naald en draad verbinden de nieuwe methodes de materialen op moleculair niveau met ultrasound, hitte of druk. Vaude is de eerste fabrikant die ultrasoon technologie toepast bij de fabricage van rugzakken en zet daarmee de nieuwe standaard voor de fabricage van buitensportmaterialen. Materialen worden verbonden middels ultrasone energie welke vibratie genereert die de materialen samen doet smelten bij een temperatuur van meer dan 250 graden Celsius. In tegenstelling tot andere lastechnieken kan er nu driedimensionaal worden gewerkt, zodat er een compleet nieuw ontwerppotentieel komt open te liggen.

Naden welke middels Ultra Seam Tech zijn gemaakt bieden een groot aantal belangrijke voordelen: de naden zijn absoluut waterdicht, zeer duurzaam, wegen minder en zijn erg comfortabel omdat ze volledig plat zijn en daardoor dus ook niet schuren.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.