Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Terra Nova verbreekt eigen Guinness World Record

Terra Nova verbreekt eigen Guinness World RecordHet nieuwe jaar begint voor Terra Nova met een vliegende start door het eigen Guinness World record te verbreken. Het bedrijf ontving afgelopen week officieel bevestiging dat hun nieuwe Laser Competition op dit moment de lichtste tent ter wereld is.

De Laser Competition is maar liefst 210 gram lichter dan de Lasterlite, de vorige record-breker van het bedrijf. Derbyshire Trading Standards bevestigde het totale (ingepakte) gewicht van de Laser Competition op 930 gram. Het minimum gewicht (buitentent, binnentent, stok en haringen) is slechts 851 gram. En hoewel Terra Nova wel op gewicht heeft weten te besparen, is dit niet ten koste gegaan van de ruimte: het nieuwe model heeft exact evenveel ruimte als de Laserlite die het vervangt.

Sinds diens introductie in 2004 heeft Terra Nova de Superlite serie zien toenemenm als belangrijk deel van de omzet.In 2006 zijn er achter verschillende Superlite tenten verkrijgbaar, van de Laser Competition tot de nieuwe Laserlarge 3, een ruimte tweepersoonstent met een grote voortent en toch slechts een gewicht van 2,1 kilo. Terra Nova heeft ook een superlite versie geïntroduceerd van hun klassieke trekkertent, de Voyager, met een minimum gewicht van slechts 1,7 kilo (en daarmee 300 gram lichter dan de standaard Voyager).

Naast tenten biedt Terra Nova echter ook nog andere ultra lichte materialen voor de grammenjagers. Zo heeft het bedrijf voor 2006 een serie van titanium accessoires geïntroduceerd zoals mokken, haringen en bestek. Titanium haringen worden standaard geleverd bij een groot aantal van de Superlite en Lightweight tenten. En tot slot is de extremities serie van hoofd-, hand- en voetbescherming uitgebreid met ultra lichte windstopper mutsen en handschoenen, welke een volledige bescherming bieden tegen de wind ondanks hun minimale gewicht en pakformaat.

Voor meer informatie: https://www.terra-nova.co.uk/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Terra Nova:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.