Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Iceclimbing van Raichle

Iceclimbing van RaichleEnige tijd geleden introduceerde het Zwitserse Raichle een speciale schoen voor de ijsklimmers: de Iceclimbing. Deze volledig nieuw ontwikkelde schoen, gemaakt in samenwerking met de stijgijzer-specialisten van Grivel, combineert lichtgewicht met bescherming door het lichte maar duurzame materiaal van Schoeller.

Bovendien garandeert deze nieuwe schoen voor ijsklimmer een maximale bewegingsvrijheid en een perfect grip door het exclusieve sluitingsmechanisme.

‘Het model waar ik op heb zitten wachten! De schoen voelt perfect aan, mede dankzij de grote bewegingsvrijheid. Bovendien zijn ze verbazingwekkend licht van gewicht, zeker als je nagaat dat stijgijzers van Grivel al in de schoen verwerkt zijn. Kortom: met deze Iceclimbing komt Raichle helemaal tegemoet aan een vraag uit de markt.’, aldus Stephan Siegrist, Mammut Pro Team klimmer, alpinist en adviseur van het Raichle R&D team.

De Iceclimbing is uitgevoerd met gaiters met trekkoord, snelle vetersluiting, Ratschen riemen, voetbed met aluminium isolatie, hoog gesneden rubber strips, carbon brand zool en Grivel racing stijgijzers. Het gebruikte materiaal is Schoeller keprotec en de schoen is verkrijgbaar in de maten 4 t/m 12 en 13 in de kleur black-red.

Voor meer informatie: https://www.raichle.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.