Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

MSR breidt high performance sneeuwschoenen lijn uit

MSR breidt high performance sneeuwschoenen lijn uitMountain Safety Research (MSR), fabrikant van high-performance outdoor producten uit Seattle introduceert drie nieuwe producten binnen haar sneeuwschoenen collectie namelijk; de nieuwe Lightning, de gloednieuwe SnowTote en een blauwe versie van de populaire Denali Evo Ascent. De introductie van deze drie nieuwe producten versterkt het vermogen van MSR om een veelzijdige selectie sneeuwschoenen aan te bieden voor elk type gebruiker.

LIGHTNING SNOWSHOES
Gelijkwaardig aan de met een prijs onderscheiden Lightning Ascent biedt de Lightning sneeuwschoen een onverslaanbare 360 graden tractie en een gewicht dat 25 gram lichter is dan modellen van de concurrentie. En is speciaal ontworpen voor zowel mannen als vrouwen om op een meer natuurlijke manier te kunnen lopen. De Lightning wordt aangeboden in het nieuwe 76 cm unisex model en ook in een speciale mannen -of vrouwenversie in zowel 56 cm en 67 cm.

'Door het succes van de Lightning Ascent hebben we de Lightning verder uitgebreid om de diversiteit binnen onze high-performance sneeuwschoenen lijn te vergroten. Door simpelweg de Televator weg te halen hebben we onnodig gewicht verwijderd voor de gebruiker van sneeuwschoenen die geen snel steile bergen gaat beklimmen maar liever de locale paden afloopt voor wat pret in de sneeuw,' aldus Bill Forrest, Winter Sports Product Specialist.

360-Graden Tractie
Zoals de Lightning Ascent heeft de Lightning een gepatenteerd frame van aircraft-grade aluminium met kartelranden en twee cross-members van duurzaam staal. Als een sneeuwschoen wandelaar op de sneeuw stapt bijten het serrated frame en de cross-members in de sneeuw voor 360 graden tractie. Teen stijgijzers bieden extra grip bij het lopen op steile ijzige ondergrond en de cross-members geven extra grip bij zowel klimmen als afdalen.

Biomechanisch afgestemd op mannen en vrouwen
In samenwerking met Katrina’Kit’ Vogel, een orthopedisch specialist met een doctoraal in fysiotherapie en een master in biomechanica, heeft MSR de Lightning Ascent aangepast aan de manier van lopen van mannen en vrouwen. Het resultaat is een sneeuwschoen die onnodig energie verlies verkleint en een meer natuurlijke looppas toestaat. De nieuwe Lichtning neemt dezelfde verfijning op in de 56 en de 64 cm schoen terwijl de 76 cm unisex Lightning de vorm van de mannenschoenen combineert met de verhoogde achterhiel van de vrouwenschoen.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.