Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Extreme maskers van Untraced

Extreme maskers van UntracedHet grote probleem bij extreme kou is vaak dat niet alleen het lichaam van buitenaf wordt afgekoeld, maar ook van binnenuit door de ijskoude lucht die wordt ingeademd. Het 8000mask en de BACKbrez van het Italiaanse Untraced maken een eind aan dit probleem.

De BACKbrez is een gezichtsmasker dat nagenoeg hele gezicht (behalve de ogen) en de hals afschermt. Voorop zit een mondkap, welke is verbonden met twee naar achter lopende 'buizen'. Hierdoor wordt lucht niet van vooraf ingeademd, maar van achteren en dus is het minder koud (geen directe koude wind in de mond- of neusholte). Het masker is gemaakt van lichtgewicht, ademend Polartec PowerShield en voorzien van comfortabel aanvoelend Polartec classic 300. Het masker weegt slechts 70 gram en wordt middels een 'one-move' koord mede op zijn plaats gehouden.

Het 8000mask is voor de nog extremere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld op zeer grote hoogtes. Dit masker is voorzien van een soort slurf welke in de jas wordt gestoken. Het gevolg is warme lucht die langs het lichaam circuleert wordt ingeademend in plaats van de extreem koude buitenlucht. Een eenrichtings ventiel voorkomt dat koolstofdioxide zich ophoopt achter het masker en voert deze bij het uitademend eenvoudigweg af. Het 8000mask weegt 120 gram en is van hetzelf Polartec-materiaal als de BACKbrez gemaakt.

Untraced was met het ontwerp van beide maskers finalist in de BrandNew Awards competitie van de winter ISPO-beurs in 2006. Deze finale-plaatst dankten zij aan de innovatieve wijze waarop het product een algemeen probleem van extreem buitensporten probeert aan te pakken.

De BACKbrez en het 8000mask zijn (nog) niet in Nederland te koop, maar kunnen al wel bekeken worden op de site van de fabrikant.

Voor meer informatie: https://www.untraced.it/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.