Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Lowe Alpine accessoires

Nieuwe Lowe Alpine accessoiresBij het ontwerp van functionele outdoorkleding zijn bescherming en draagcomfort de toonaangevende uitgangspunten. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor kledingaccessoires. Adekwate bescherming van hoofd, handen en voeten kan tijdens allerlei outdoor-activiteiten immers van levensbelang zijn.

In het kledingaccessoire-programma van Lowe Alpine voor dit voorjaar zijn niet minder dan acht nieuwe producten opgenomen, die bescherming van de extremiteiten met een practisch en comfortabel ontwerp combineren.

De Grip Stretch Glove, Summer Alpine Glove en Rappel Glove zijn alle drie technische handschoenen die zijn ontworpen voor zomer-alpinisme. De gespecialiseerde Ferrata Glove (zie foto) is een vingerloze handschoen, die de handpalmen beschermt tegen roestige staalkabels en scherpe ladders in de steeds populairdere Via Ferrata´s. Deze handschoen is ook ideaal tijdens de beklimming van een vingervretende Big Wall. De Ferrata Glove is gemaakt van goed ademend Spandex® mesh en verstevigd met leer.

Voor de bescherming van het hoofd tegen stekende insecten introduceert Lowe Alpine de Mosquito Mesh Hat (zie foto), een opvouwbare trekkinghoed met een geïntegreerde klamboe voor het hoofd– niet om de blits mee te maken op een terrasje, maar in sommige delen van de wereld een onmisbaar kledingstuk.

De Cool Cap (zie foto) en de Sahara Hat ontlenen hun uitstekende bescherming tegen een overdaad aan schadelijke zonnestraling aan Lowe Alpine’s eigen Desertweave stof. De toepassing van vochtregulerend Dryflo aan de binnenkant helpt een klam hoofd te vermijden. De Sahara Hat biedt ook volledige bescherming aan de kwetsbare nek. De Dryflo Cap tenslotte is volledig vervaardigd van Dryflo vochtregulerend polyester, waardoor transpiratie geen probleem meer is en optimale ventilatie wordt gegarandeerd.

Alle hoeden en petten hebben grote kleppen om hinderlijke zon en schittering te vermijden.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.