Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond FUSION (ijsbijl)

Black Diamond FUSION (ijsbijl)De extreme (ijs)klimmers hebben er een nieuw product bij om naar uit te kijken: de FUSION ijsbijl van Black Diamond. Ines Papert gebruikt afgelopen jaar een prototype van deze bijl en werd daarmee wereldkampioene ijsklimmen.

Met het ontstaan (en verder ontwikkelen) van nieuwe disciplines in het ijsklimmen ontstond ook de behoefte naar nieuw materiaal dat beter aansloot bij de manier van sportbeoefenen zoals dat door extreem ijsklimmers gedaan wordt. Overhangend ijs, dry-tooling en sportklimmen op ijs zorgden voor een vraag naar nieuwe ontwerpen die de bewegingen en manier van hanteren van de bijl beter ondersteunden. De FUSION van Black Diamond is één van de antwoorden op deze vraag.

Zeer speciaal aan de FUSION is onder andere het feit dat deze kan worden versteld aan de handgreep en zo exact op de maat van (grote) handen kan worden afgesteld. Ook de bijl (Fusion Pick) zelf is onder handen genomen en werd speciaal voor Dry-tooling ontworpen. De bijl boort zich nu beter in het ijs en waardoor minder kracht nodig is.

De FUSION weegt 678 gram en zal om en nabij de 229 Euro gaan kosten.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.