Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto breidt lijn hartslagmeters sterk uit

Suunto breidt lijn hartslagmeters sterk uitHet Finse Suunto is hard op weg om de wereld van de hartslagmeters te veroveren. Na het enorme succes van de eerder verschenen x6hr en t6 met ingebouwde hartslagmeter komt er nu een flinke uitbreiding op die laatste: 3 nieuwe modellen hartslagmeters voor de t-serie.

Steeds meer (buiten)sporters gaan het nut zien van trainen met een hartslagmeter. Maar alleen kijken hoe snel de hartslagen zijn is niet genoeg. Daarom wordt de gebruiker van de Suunto wristops in staat gesteld om op een eenvoudige manier de gegevens te interpreteren en aan te vullen.

Dat interpreteren wordt nu nog alleen gedaan met software die standaard meegeleverd wordt met de hartslagmeters. Op de PC kan de gebruiker dan zien wat het effect (effectiviteit) van zijn training is en deze daar op aanpassen. De nieuwe t3 is echter uitgerust met Training Effect, een functionaliteit die direct op het horloge laat zien wat de effectiviteit van de training is. Tijdens het trainen!

Een stapje verder gaat de nieuwe t4, die naast Training Effect ook nog Suunto Coach bevat. Deze geeft op basis van de gegevens die binnenkomen aanwijzingen over hoe vaak, hoe lang en hoe intensief er getraind moet worden. Als een echte coach dus. Uiteraard is de Suunto t4 hartslagmeter ook voorzien van Training Effect als de Suunto t3.

Ook nieuw is het instapmodel: de Suunto t1 hartslagmeter. Net iets minder uitgebreid dan de t3, de t4 of de t6, maar nog steeds een volwaardige hartslagmeter die voldoet aan de wensen van bijvoorbeeld de beginnende hardloper, adventureracer of klimmer. De t1 hartslagmeter is (net als de t3) verkrijgbaar in diverse kleuren en met verschillende soorten straps.

Samen met deze nieuwe modellen worden komende herfst ook een serie nieuwe PODs geïntrodeerd. Een POD is een ‘Peripheral Observation Device’, wat een andere benaming is voor uitbreidingsmodule om data te ontvangen. De nieuwe PODs zijn nog beter gespecialiseerd, zoals een snelheidsmeter voor op de racefiets of mountainbike, een speciale GPS POD of bijvoorbeeld de nieuwe PC POD die het mogelijk maakt om de gegevens direct op het scherm van de PC te zijn.

Er zullen bij de introductie tevens speciale sportspecifieke pakketten beschikbaar komen, zoals een totaalpakket voor de hardloper, de fietser, de marathonloper of de duathlon-atleet. Op die manier komt Suunto tegemoet aan de wensen van de markt om aanschaf van een compleet pakket mogelijk te maken, terwijl uitbreiden met eventuele extra PODs nog steeds mogelijk blijft.

Uitgebreide uitleg over het complete Training System van Suunto kan worden gevonden op de speciaal daarvoor gemaakte site van Suunto: http://www.suuntocampaigns.com/trainingsystem

Zoals gezegd komen de nieuwe modellen hartslagmeters in de herfst van dit jaar op de markt. Het topmodel, de Suunto t6, is echter al wel geruimere tijd verkrijgbaar en wordt in Nederland onder andere gebruikt door grootheden als Frits Vrijlandt, de TVM schaatsploeg, Frank German en topatleten van de NOC*NSF.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.