Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Big Wall van Berghaus

Big Wall van BerghausDe Big Wall lijn van Berghaus begon zo'n drie jaar geleden als ontwerp-studie, maar door de enorm positieve geluiden van beroepsbuitensporters en vakhandelaren kan Berghaus niet anders dan deze zeer specifieke lijn ook daadwerkelijk op de markt te brengen. Acht compromisloze producten voor compromisloze klimmers, gemaakt uit de nieuwste materialen op basis van nieuwe concepten. De Big Wall lijn zal enkel een select aantal van de beste buitensportspeciaalzaken verkrijgbaar zijn.

Destijds begon men aan de lijn met een zeer kleine doelgroep in gedachten: de paar die hard big wall klimmers die er op deze wereld rondlopen. Er werd puur gekeken naar wat zij nodig hadden en niet naar de prijs of naar de eventuele winst die gemaakt kon worden, de doelgroep was immers zo klein dat van winst waarschijnlijk überhaupt geen sprake kon zijn.

De Big Wall lijn komt deze herfst dus toch op de markt en bestaat uit acht verschillende producten. Zo is er het Solipsist Jacket, gemaakt van Gore-Tex XCR. Één van de specifieke features van deze jas: water kan niet langs de mouwen nar binnen lopen, ook niet tijdens het klimmen. Ook is er de Asylum Belay Parka, welke geschikt is voor de meest beestachtige weersomstandigheden, maar tegelijkertijd samen met de halve Bivi Bag dienst doet om in te slapen.

Ook zitten er twee broeken in de Big Wall lijn: de waterdichte en warme Shield Pant van Gore-Tex XCR en Gore-Tex Soft Shell en de Realisation Pant, gemaakt van het elastisch Schoeller-stof met Nanosphere-technologie.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.