Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe klimrugzakken van Lowe Alpine

Nieuwe klimrugzakken van Lowe AlpineLowe Alpine brengt in zijn jubileumjaar 2007 een sterk vernieuwde serie klimrugzakken op de markt, met drie volledig nieuwe modellen in liefst zes uitvoeringen.

'Het woord Alpine in onze bedrijfsnaam berust niet op toeval.' aldus Martyn Hurn, hoofd van Lowe Alpine's rugzakdivisie. 'Toen Greg, Jeff en Mike Lowe in 1967 de zaak begonnen, was hun drijfveer om betere producten voor bergbeklimmers te ontwikkelen en die liefde voor alpinisme zit na 40 jaar nog steeds in onze genen.'

Bij het ontwerp van de nieuwe klimrugzakken werd de lat hoog gelegd: naast vanzelfsprekende eigenschappen als een uitstekend draagcomfort, een beperkt eigen gewicht en een grote stabiliteit, was vooral het gebruiksgemak onder barre alpiene omstandigheden het belangrijkste uitgangspunt.

De Mountain Attack Pro werd ontwikkeld voor snelle, lichtgewichtbeklimmingen en koppelt veelzijdigheid aan een hoog draagcomfort. Hij is leverbaar in 35 en 45 liter met telkens de mogelijkheid ze nog met 10 liter te vergroten. De damesversie heeft maar één inhoudsmaat en heet Mountain Ascent Pro 35 (+10) en wijkt enkel af door een kortere ruglengte en een specifieke damespasvorm van het draagsysteem. Prijzen variëren van € 129 tot € 139.

De nieuwe Peak Attack (zie foto), die leverbaar wordt in een 30 en 40 liter uitvoering, is een technische rugzak voor bergbeklimmers en toerskiërs, gezien het hoge draagcomfort en de stabiliteit van de rugzak in moeilijk terrein. Adviesverkoopprijzen blijven net onder de € 100. NB: de Peak Attack kwam in de Hoogtelijn test van december 2006 als winnaar uit de bus.

De Crag Attack 40 tenslotte is klein en licht genoeg voor klimwand en rotsen, maar voldoet ook tijdens een meerdaagse Alpine klimroute. De Crag Attack zit vol met goede eigenschappen: eenvoudig, robuust, gebruiksvriendelijk, duurzaam en met een adviesverkoopprijs van € 59 ook nog prijsbewust.

De Mountain Attack en Mountain Ascent Pro hebben een lichtgewicht frameplaat in het rugpand. De Peak Attack is voorzien van een HDPE frameplaat, die is verstevigd met een centrale aluminium staaf en die garant staat voor een hoge mate van stabiliteit. Dit rugpand is tevens in lengte verstelbaar met behulp van het Torso Fit Centro-systeem. Alle nieuwe klimrugzakken hebben voorgevormde en geventileerde rugpanden, die in de zomer comfortabel aanvoelen, maar in de winter geen sneeuw aantrekken.

Doordat ze zijn geconstrueerd van licht maar sterk 330 denier ripstop nylon en op strategische plekken zijn verstevigd met ballistisch nylon en andere moderne beschermende materialen, is de duurzaamheid zoals die van een Lowe Alpine rugzak kan worden verwacht.

De nieuwelingen zijn uitgekiende modellen met bijvoorbeeld balgzakken, waarin een sneeuwschep, stijgijzers of lawinesonde makkelijk zijn plaats kan vinden, maar die ongebruikt niet in de weg zitten. Als een klimgordel wordt gedragen, kan de heupband desgewenst thuis worden gelaten. Een 20 mm band zorgt dan voor de noodzakelijke stabiliteit. Ook functionele extra´s als pickellussen, de touwcompressor of zelfs het complete topvak kunnen thuis worden gelaten om gewicht te besparen.

Dankzij praktische details is het gebruiksgemak onder barre omstandigheden gegarandeerd. Ritsrunners zijn langer, zodat ze ook met handschoenen aan nog te vinden zijn. De ´lasso´-skibevestiging met behulp van de unieke lichtmetalen Web Catcher-gesp is veilig, eenvoudig en snel. De Load Locker-gesp is altijd makkelijk in het gebruik, zelfs met koude en gevoelloze vingers. En in geval van nood zijn is het alpiene noodsignaal aan de binnenkant van de klep direct bij de hand…

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.